Red een leven - Nederland zoekt orgaandonoren!

Met dank overgenomen van N. (Neelie) Kroes i, gepubliceerd op maandag 22 oktober 2012.

In de eerste 9 maanden van 2012 hebben 201 overledenen hun organen gedoneerd. Dit is bijna een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Een fantastische stijging!

Toch is er nog veel ruimte voor verbetering. Op dit moment wachten ruim 1300 Nederlanders op donororganen, terwijl slechts één derde van de Nederlandse bevolking zijn keuze om wel of geen orgaandonor te worden heeft vastgelegd in het nationale Donorregister. Dit kan en moet beter.

Om meer mensen te stimuleren het donorcodicil in te vullen is vanochtend Donorweek 2012 geopend. Een week lang worden er op verschillende locaties in Nederland acties georganiseerd om mensen bewust te maken van het belang om hun keuze te registreren. Op maandag 22 oktober wordt er vanuit het Rembrandtplein ruim 13 uur live een programma uitgezonden met daarin bijzondere verhalen en activiteiten over orgaandonatie. Ik ben dan ook blij dat ik kan bijdragen aan dit goede initiatief door om 15.00 uur deel te nemen aan de uitzending. Voor meer informatie ga naar jaofnee.nl.

Natuurlijk kun je ook zelf een bijdrage leveren aan Donorweek 2012. Leg je keuze vast - ja, nee of iemand anders beslist - via jaofnee.nl. Dit kan digitaal met je DigiD en kost slechts 2 minuten. Ben je al donor? Vraag je vrienden, familie en kennissen of zij hun keuze al hebben vastgelegd. Ik ben ervan overtuigd dat we samen het aantal donoren verder kunnen laten stijgen.