Uitgaan in Gouda

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op woensdag 12 september 2012, 13:24.

Al jaren willen jongeren in Gouda lekker kunnen stappen in hun eigen stad. Al jaren wordt er gewerkt aan het realiseren van een discotheek. Elke keer speelt er weer iets, waardoor het project wordt uitgesteld. Immers de gemeente bouwt geen discotheek, maar zal ondernemers moeten enthousiasmeren voor dit idee. Uiteindelijk zullen zij moeten bekijken of er voldoende structurele vraag is om dit door te zetten. Het hamstergat waar een discotheek gerealiseerd gaat worden laat te lang op zich wachten. Jaarlijkse evenementen zoals Koningenacht trekken een groot bezoekersaantal en vooral jongeren bezoeken het Goudse marktplein op deze avond. Een succesvolle discotheek realiseren aan de rand van de stad zal geen makkelijke opgave zijn.

Een paar aandachtspunten; Gouda ligt centraal in de Randstad genoeg uitgaansmogelijkheden op relatief korte afstand (Rotterdam, Den Haag etc). Danscafé de Woodies heeft te maken met een teruglopend bezoekersaantal op vrijdag en moet het tegenwoordig hebben van de zaterdag. Daarnaast heeft de uitbater van café het Goudse Glas aangegeven meer te willen doen voor de doelgroep 16+. De regel nu is 18+ in de Goudse danscafés.

ClubDiverze heeft al aangekondigd een eenmalig feest te organiseren. Een goed initiatief en het gaat vast een succes worden. Het is nog maar de vraag of ClubDiverze dit succes structureel kan vasthouden. Als toekomstige discotheek opereer je toch in een omgeving met veel concurrentie. De Woodies, Tof, Swing en So What doen het goed op zaterdag. Wanneer de feesten van Clubdiverze periodiek georganiseerd gaan worden, is het de vraag hoe dat succes vast te houden? Ik ben benieuwd naar de animo en de ontwikkeling van bezoekersaantallen. Het moet gezelliger in Gouda liever een bruisende binnenstad, dan grote danshallen aan de randen, waarvan ik nog niet overtuigd ben of je deze elke week vol krijgt. Daarom vind ik het idee van het Goudse Glas om meer te betekenen voor de Goudse jeugd (16+) een fantastisch initiatief en goed voor de Goudse binnenstad. Ik ga de ontwikkelingen volgen en zal tijdens het eerste feest in ClubDiverze de leden van Gouda Positief uitdagen op de dansvloer.