Teveel corporaties verwaarlozen hun sociale taak op het platteland - Werkbezoek aan een positieve uitzondering: WonenNoordWest Friesland

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op zondag 26 augustus 2012.
Teveel corporaties verwaarlozen hun sociale taak op het platteland - Werkbezoek aan een positieve uitzondering: WonenNoordWest Friesland
Bron: Blog Jacques Monasch

Persbericht PvdA 26 augustus 2012

Teveel corporaties verwaarlozen hun sociale taak op het platteland

PvdA Tweede Kamerlid Jacques Monasch bezoekt positieve uitzondering: WonenNoordWest Friesland

Morgen, maandag 27 augustus van 10 tot 12 uur, gaat PvdA Tweede Kamerlid Jacques Monasch op werkbezoek bij de woning corporatie WonenNoordWestFriesland. Het bezoek vindt plaats op het kantoor van de corporatie in Sint Annaparochie. Adres: De Wissel 17. Jacques Monasch is de woordvoerder Wonen van de PvdA TK fractie.

‘WonenNoordWestFriesland heeft een visie die mij aanspreekt. Ze laten de dorpen op het platteland niet aan hun lot over. Ook waar geen voorzieningen zijn in de toekomst, wil deze corporatie betaalbare woningen aanbieden. Dat spreekt mij als PvdA Tweede Kamerlid zeer aan’.

Monasch is van mening dat andere corporaties hun sociale taak op het platteland dreigen te verwaarlozen. Hij wil dat er een kentering in het denken komt. ‘Je ziet dat door de fusies bij de corporaties en hun gepoker met derivaten steeds minder aandacht is voor kleinschaligheid. Dat moet veranderen’, aldus Monasch.

Meer informatie:

Redmer Bax

06-29140343

r.bax@tweedekamer.nl

www.jacquesmonasch.nl

Jacques Monasch

06-21703865