Een mooi partijcongres

Met dank overgenomen van P.H. (Pieter) Omtzigt i, gepubliceerd op zaterdag 30 juni 2012.

Gisteren en vandaag was er een levendig en constructief partijcongres van het CDA: samen hebben we een goed programma vastgesteld. Mooie discussies over pensioenen, mensenrechten en belastingen meegemaakt. Eigenlijk wel het soort discussies waar ik lid van een partij voor geworden ben.

Op ons congres stelde Sybrand van Haersma Buma terecht een werkakkoord centraal: we zullen keihard moeten werken voor behoud van banen, voor innovatie middenin deze crisis. daarvoor moeten we in Nederland de handen ineen slaan: politiek, werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Dat wordt een grote uitdaging, evenals een constructieve samenwerking in Europa.

Het is ontzettend fijn om weer terug op de lijst te staan: plaats 39 is een heel erg mooie plek. Hiervoor hebben tenminste 60 tot 70 CDA afdelingen in heel Nederland mij hoog terug op de lijst geplaatst. Dank voor dat grote vertrouwen in het werk dat daaruit spreekt en dat die forse sprong vanaf de groslijst naar plek 39 mogelijk maakte.

Graag zet ik het werk, waaraan ik begonnen ben voort. Bijvoorbeeld als pensioenrapporteur in Europa namens de hele Tweede Kamer.

Op 12 september bepaal jij wie er in de Tweede Kamer komen. Van harte hoop ik dan op je steun!