Ov-enquête onder MBO'ers
Leerlingen van het MBO leggen vaak grote afstanden af naar hun school of stageplek. Hoewel velen zijn aangewezen op het openbaar vervoer laat de kwaliteit van dat vervoer geregeld te wensen over. Om de kwaliteit van het ov te verbeteren, is het van groot belang te weten wat de ervaringen van jongeren zelf zijn. Moeten ze van huis naar school meerdere keren overstappen? Worden er lijnen opgegeven? Is de prijs van een trein- of buskaartje gestegen? Zijn er voldoende zitplaatsen?
Om de ervaringen van jongeren in beeld te brengen bezoek ik verschillende MBO-instellingen. Op maandag 6 februari bezoek ik er twee in Heerenveen, en een week later eentje in Arnhem. Wij roepen MBO'ers op nu alvast onze enquête in te vullen.
De PvdA pleit voor een ov-trajectkaart voor MBO-studenten die jonger zijn dan 18 jaar. In tegenstelling tot andere studenten draait deze groep zelf op voor de reiskosten die ze maken. De PvdA vindt dat hier een eind aan moet komen.
Onze partij hecht grote waarde aan het MBO en haar studenten, die een grote bijdrage aan de Nederlandse economie leveren. Investeringen in de kwaliteit van het MBO zijn noodzakelijk. Te beginnen op het gebied van de bereikbaarheid.
De campagne startte op eind vorig jaar in Zwolle met een bezoek aan het Deltion College. Eind januari werd ik in Tilburg vergezeld van rapgroep Van De Wereld. Na Zwolle en Tilburg volgen er bezoeken in Enschede, Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden en Nijmegen. De resultaten worden in het voorjaar gepresenteerd.
Update: Op maandag 6 februari bezoek het Friesland College in Heerenveen, om 08.30 uur locatie Sportstad en om 11.00 uur locatie Saturnus. Op maandag 13 februari bezoek ik samen met lokale partijgenoten uit Arnhem en Doetinchem het Rijn IJssel College, van 12.00 tot 13.00 uur.
- 1.Sociaal betrokken, doortastende politica en bestuurder die, na een wethouderschap in Den Haag, staatssecretaris van Sociale Zaken werd. In het kabinet-Balkenende IV was zij dat ruim een jaar. Als staatssecretaris in het kabinet-Rutte II probeerde zij tevergeefs pensioenhervormingen door te voeren, maar slaagde zij wel belangrijke wetgeving te realiseren, zoals de Participatiewet. Daar tussen was zij Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hield zich toen bezig met cultuur en medisch-ethische vraagstukken. Heeft een lichamelijke beperking. Begon haar loopbaan als medewerker van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer en was wethouder van welzijn en volksgezondheid en van cultuur en financiën. In 2011-2012 trad mevrouw Klijnsma op als 'kwartiermaker' van de nieuwe vakbeweging. Sinds 1 december 2017 is zij commissaris van de Koning in Drenthe.