16 december 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 16 december 2011.

Graag wil ik hier deze week iedereen bedanken voor de steunbetuigingen, aanmoedigingen en complimenten die we afgelopen week ontvingen vanuit het hele land. Hartverwarmend, zoveel blijken van waardering! Het partijbureau mocht afgelopen week een groot aantal nieuwe leden bijschrijven. Hier een bloemlezing van fragmenten uit enkele reacties:

“Als dierenarts voel ik mij geroepen om u te bedanken voor uw niet aflatende inspanningen om een einde te maken aan het ritueel slachten in Nederland. Vanuit mijn beroep heb ik zowel de slacht van landbouwhuisdieren als de euthanasie van gezelschapsdieren meegemaakt/uitgevoerd. Deze levensbeëindiging is zelfs op de meest diervriendelijke methode vreselijk om uit te voeren. Ieder dier verdient op zijn minst onze inspanningen om dit met aandacht voor het welzijn uit te voeren.

Nu uw wetsvoorstel in het zicht van de haven is gestrand wil ik u een hart onder de riem steken. U vertegenwoordigt de mening van vele Nederlanders en zeker die van mij! Voor die mensen die niet overtuigd worden door hun eigen gevoelens bij het zien van het beeldmateriaal van de religieuze slacht, zou de wetenschappelijke onderbouwing hen alsnog moeten overtuigen van de onwenselijkheid van deze slachtmethode. Namens de dieren nogmaals hartelijk dank!”

“Natuurlijk is het jammer dat er geen verbod komt op het ritueel slachten..maar er zijn heel veel discussies losgebarsten over dierenwelzijn. En dat is hartstikke positief. Gefeliciteerd daarmee!”

“Bij de volgende verkiezingen heb je wederom onze stem!”

“Uw optreden getuigt van visie en moed.”

“Ik hoorde je vanmorgen op de radio na de uitkomst van de discussie in de tweede kamer mbt de rituele slacht. Fantastisch hoe jullie blijven opkomen voor het welzijn van dieren en in dit geval de rituele slacht. Ik vind het te gek voor woorden dat vrijheid van godsdienst boven het welzijn van dieren gaat. (ben zelf wel gelovig) Jullie inzet dwingt respect af.”

“Ik bewonder jullie autonomie in het politieke krachtenveld en de diepe verbondenheid voor natuur. Mijn stem hebben jullie nu definitief verworven.”

“Hierbij wil ik u graag mijn diepe respect en bewondering laten blijken voor uw voortdurende en inspirerende inzet voor onze samenleving. Directe aanleiding is voor mij de ontwerp-wet over ritueel slachten en de motie van wantrouwen tegen staatssecretaris Bleker. Chapeau!

Verder geen goed woord voor de staatssecretaris, te zot voor woorden dit beleid, ik denk dat iedere Nederlander dit diep van binnen vindt als ze zich realiseren wat er gebeurt.”

Morgen beginnen we met het aanplanten van een verzetsbos tegen de natuurwet van Staatssecretaris Bleker. Ik hoop iedereen die zich heeft aangemeld voor het planten van een boom daar te treffen.

Tot morgen!