22 november 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 22 november 2011.

Afgelopen week werd het telefoonnummer 144 ‘red een dier’ in gebruik genomen, wat voor verschillende media aanleiding was om te vragen wat wij, als Partij voor de Dieren daarvan vonden. Dinsdagochtend vroeg begon ik de dag met op radio 2 te vertellen dat we blij zijn met het initiatief, maar dat we ons ook zorgen maken. Bijvoorbeeld over wat er vervolgens met alle in beslaggenomen dieren gebeurt. Nu al is er een schrijnend tekort aan opvangmogelijkheden en dat wordt alleen maar groter. Ook is er totaal geen prioriteit en expertise bij het openbar Ministerie en de rechter voor dierenwelzijnszaken. De meeste zaken worden niet vervolgd. De dag eindigde met een interview dat werd uitgezonden in het RTLnieuws van half acht.

Een andere belangwekkende gebeurtenis die deze week mijn aandacht trok, is de verkiezing in Spanje. Daar deed PACMA, de Spaanse Partij voor de Dieren, zondag 20 november mee aan de parlementsverkiezingen. Een mooie kans om ook daar een stap te zetten in de richting van meer duurzaamheid en mededogen. Uiteraard heb ik hen heel veel succes gewenst.

Iets anders dat niet elke dag voorkomt is dat de leden van onze jongerenvereniging PINK hun waardering hebben uitgesproken voor het werk dat de Partij voor de Dieren doet in de Tweede Kamer. Aanleiding daarvoor was een onderzoek van Eenvandaag onder de jongerenverenigingen van alle politieke partijen. Klik hier voor de uitslag.

Tot snel!