14 november 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 14 november 2011.

Vandaag antwoorden op mijn Kamervragen binnengekregen die gaan over de melkpromotieactiviteiten van de Wageningen universiteit. De universiteit had gezegd dat “melk toch goed voor elk is”. De minister van VWS, Edith Schippers, antwoordt dat ik terecht stel dat commerciële voorlichting niet behoort tot de taak van universiteiten. Ze wijst daarbij naar de klacht die door Stichting Wakker Dier is ingediend bij de Reclame Code commissie. Wordt vervolgd….

Vorige week heeft Esther Ouwehand een gevoelige snaar bij de CDA-fractie weten te raken door een gefingeerde brief van Edith Schippers (minister van Volksgezondheid) aan Henk Bleker (staatssecretaris Landbouw) tijdens het debat over de VWS-begroting voor te lezen. Lees hier hoe ze dat gedaan heeft.

Interessant interview met Steven Pinker, Harvard Universiteit, in de Volkskrant van afgelopen weekend. Hij stelt: "Succes PvdD logisch voortvloeisel ontwikkeling richting geweld-arme wereld met rechten voor kwetsbare groepen".

Tot slot nog een mooi nieuw initiatief: het meest actuele dierennieuws is sinds kort te volgen via piepvandaag.nl Volg ze ook op twitter @piepvandaag.

Tot gauw!