Verordening 1993/478 - Plafonds en instelling van een gemeenschappelijk toezicht op de invoer van bepaalde produkten uit de Republieken Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië en uit het gebied van Macedonië (1993)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening was geldig van 1 januari 1993 tot 31 december 1993.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EEG) nr. 478/93 van de Raad van 25 februari 1993 tot vaststelling van plafonds en instelling van een communautair toezicht op de invoer van bepaalde produkten van oorsprong uit de Republieken Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië en uit het gebied van de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (1993)

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EEC) No 478/93 of 25 February 1993 establishing ceilings and Community surveillance for imports of certain products originating in the Republics of Croatia, Bosnia-Herzegovina, Slovenia and in the territory of the former Yugoslavian Republic of Macedonia (1993)
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 1993/478
Origineel voorstel COM(1992)558
Celex-nummer i 31993R0478

3.

Key dates

Document 25-02-1993
Bekendmaking in Publicatieblad 03-03-1993; PB L 51 p. 9-10
Inwerkingtreding 01-01-1993; Toepassing zie art 3
04-03-1993; in werking datum publicatie + 1 zie art 3
Einde geldigheid 31-12-1993; zie art. 1

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

31993R0478

Verordening (EEG) nr. 478/93 van de Raad van 25 februari 1993 tot vaststelling van plafonds en instelling van een communautair toezicht op de invoer van bepaalde produkten van oorsprong uit de Republieken Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië en uit het gebied van de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (1993)

Publicatieblad Nr. L 051 van 03/03/1993 blz. 0009 - 0010

VERORDENING (EEG) Nr. 478/93 VAN DE RAAD van 25 februari 1993 tot vaststelling van plafonds en instelling van een communautair toezicht op de invoer van bepaalde produkten van oorsprong uit de Republieken Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië en uit het gebied van de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (1993)

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, inzonderheid op artikel 113,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende dat in Verordening (EEG) nr. 3953/92 van de Raad van 21 december 1992 betreffende de regeling voor de invoer in de Gemeenschap van produkten van oorsprong uit de Republieken Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië en uit het gebied van de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (1) is bepaald dat vrijwel alle produkten van de hoofdstukken 25 tot en met 97 van de gecombineerde nomenclatuur, van oorsprong uit de genoemde Republieken, met vrijstelling van douanerechten en heffingen van gelijke werking in de Gemeenschap mogen worden ingevoerd; dat in artikel 3 van de genoemde verordening is bepaald dat de invoer van de in de bijlagen C I tot en met C IV genoemde produkten onderworpen is aan jaarlijkse plafonds, bij overschrijding waarvan de ten aanzien van derde landen geldende douanerechten opnieuw kunnen worden ingesteld; dat het, onder deze omstandigheden, noodzakelijk is dat de Commissie regelmatig op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkeling van de invoer van de betrokken produkten en dat deze invoer onder toezicht dient te worden geplaatst; dat het derhalve dienstig is de genoemde jaarlijkse tariefplafonds voor 1993 te openen;

Overwegende dat in het kader van deze tariefcontingenten de Portugese Republiek rechten toepast die worden berekend overeenkomstig de bepalingen van Verordening (EEG) nr. 4150/87 van de Raad van 21 december 1987 tot wijziging van de Verordeningen (EEG) nr. 449/86 en (EEG) nr. 2573/87 (2);

Overwegende dat dit communautaire toezicht kan bestaan in een wijze van beheer waarbij de invoer van de betrokken produkten op het niveau van de Gemeenschap op de plafonds wordt afgeboekt naar gelang deze produkten onder geleide van aangiften tot in het vrije verkeer brengen bij de douane worden aangebracht; dat deze wijze van beheer dient te voorzien in de mogelijkheid de douanerechten opnieuw in te stellen zodra de genoemde plafonds op het niveau van de Gemeenschap zijn bereikt;

Overwegende dat deze wijze van beheer een nauwe en vlotte samenwerking noodzakelijk maakt tussen de Lid-Staten en de Commissie, die met name moet kunnen nagaan welke hoeveelheden op de plafonds zijn afgeboekt en de Lid-Staten hiervan in kennis moet kunnen stellen; dat deze nauwe samenwerking des te meer noodzakelijk is omdat de Commissie passende maatregelen moet kunnen treffen om de douanerechten opnieuw in te stellen wanneer een der plafonds bereikt is,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    Van 1 januari tot en met 31 december 1993 wordt de invoer van de in de bijlagen C I, C II, C III en C IV van Verordening (EEG) nr. 3953/92 bedoelde produkten van oorsprong uit de Republieken Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië en uit het gebied van de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië aan plafonds en een communautair toezicht onderworpen.

De omschrijvingen van de in de eerste alinea bedoelde produkten, hun code in de gecombineerde nomenclatuur en het niveau van de plafonds of subplafonds zijn in de vorengenoemde bijlagen vermeld. In bijlage C...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.