Yes!

Met dank overgenomen van B.Ch. (Bart) de Liefde i, gepubliceerd op vrijdag 10 september 2010.

Dat ging toch wel door mijn hoofd toen ik vandaag in Telegraaf las dat de president van de wereldhockeybond een persoonlijke voorkeur heeft voor Den Haag als locatie voor het WK Hockey 2014. Natuurlijk corrigeer je jezelf meteen na zo’n gedachte. Want, zoals de president ook al zei, hij beslist niet waar het WK plaatsvindt. Dat doet een speciale commissie.

Maar zou hij die uitspraken doen als we kansloos zijn? Ik kan het me toch niet voorstellen. De stad is er perfect voor. We hebben het prachtige ADO-stadion dat goed bereikbaar is, een rijke hockeygeschiedenis met drie grote clubs en we kunnen als internationale stad gemakkelijk grote evenementen aan.

Aan de andere kant kan Londen ook beide toernooien tegelijkertijd organiseren, zo vlak na de Olympische Spelen van 2012. En in Engeland is hockey een groeiende sport, dat zal een rol spelen bij de keuze van de speciale commissie. Wat de president van de FIH ook zegt: het duurt nog tot november tot de beslissing officieel wordt genomen. Ik vind het spannender dan ik me had kunnen voorstellen toen ik in 2008 mijn initiatiefvoorstel hierover indiende!

WK2010

Dit gebeurt allemaal op de achtergrond van het WK voor dames in Argentinië dat op dit moment plaatsvindt. Onze dames doen het daar geweldig. Vanavond staan ze in de halve finale. Tegen Engeland. Natuurlijk hoop ik op winst. En dat die winst een voorbode is van de uitslag van de bid voor 2014…

http://www.telegraaf.nl/telesport/7599173/__Hockeybaas_wil_WK_2014_in_Den_Haag__.html?sn=telesport