In de Kamer

Met dank overgenomen van B.Ch. (Bart) de Liefde i, gepubliceerd op maandag 8 november 2010.

De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen. Op maandagavond 25 oktober begon het met de uitzending van Nieuwsuur over mijn dubbele nationaliteit (NL en GB). Een heus circus volgde daarop, radiozenders, kranten en andere tv zenders hingen aan de lijn. Of liever gezegd: aan de voicemail. Heb veel afgehouden, ik had de volgende dag al iets leuks en spannends genoeg op de agenda staan: beëdiging tot Kamerlid. Wat een bijzonder moment! Familie, vriendin en vrienden op de tribune. Direct na 'dat verklaar en beloof ik' de regeringsverklaring. Wat geweldig om die uitgesproken te zien worden door een liberale premier, een VVD premier.

Twee lange dagen debat over die regeringsverklaring later kon ik gaan nadenken over de onderwerpen waar ik woordvoerder op ben: sport, cultuur, kansspelen en de voetbalwet. Vooral cultuur zal de komende tijd veel aandacht vragen vanwege de geplande bezuiniging van 200 miljoen euro. Agenda loopt nu vol met afspraken met de culturele sector. Ik kijk naar de gesprekken uit!

Vorige week kreeg ik onverwachts op woensdagmiddag te horen dat ik donderdagochtend mijn maidenspeech moest houden over het Nationaal Historisch Museum. Een actueel onderwerp vanwege de bezuiniging op de nieuwbouw. En met minder dan 22 uur voorbereidingstijd weinig gelegenheid gehad om echt zenuwachtig te worden. Ging naar mijn gevoel goed en ik heb ook de tijd gehad om er van te genieten. Je spreekt tenslotte maar 1 keer voor de eerste keer in de Tweede Kamer. A moment to remember :-)

Aankomende week is vooralsnog minder hectisch, ik hoop aan het inlezen op diverse onderwerpen toe te komen. Sinds vandaag zit ik op mijn definitieve werkkamer en dit weekend heb ik een persoonlijk medewerker aangenomen. Nu dus echt aan de slag met orde op zaken stellen in Nederland.