22 juni 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op woensdag 22 juni 2011.

Vanavond is het slotdebat over ons wetsvoorstel dat onverdoofd slachten moet verbieden. Ik hoop zeer dat we een mijlpaal kunnen realiseren door ervoor te zorgen dat dieren hun eigen sterven niet meer actief mee hoeven te maken. We zijn de laatste weken op een zeer emotionele en soms onheuse wijze bejegend door belangenbehartigers die willen dat de onverdoofde slacht blijft bestaan, maar ik heb goede hoop dat het wetsvoorstel de instemming zal krijgen van een Kamermeerderheid.

Ons wetenschappelijk bureau, de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF) heeft een nieuw videodocument gepubliceerd over de achtergronden van de Koosjere slacht ter voorbereiding van het wetsvoorstel voor een verbod op onverdoofd slachten. De NGPF heeft meerder malen vertegenwoordigers van het enige joodse slachthuis in Nederland en van het Nederlands Israëlitisch kerkgenootschap gevraagd of ze beelden mochten maken van de Koosjere slacht. Dat verzoek is herhaaldelijk afgewezen. Om die reden heeft de NGPF zich gebaseerd op het beschikbare beeldmateriaal van de koosjere slacht in andere landen. Klik hier voor de beelden. Pas op, de beelden zijn schokkend.

Prof. Bob Smalhout schreef een indrukwekkende column in de Telegraaf over de discussie rondom het ritueel slachten, je kunt ‘m hier nalezen.

Wakker Dier is een petitie gestart om onverdoofd ritueel slachten te verbieden, je vindt ‘m hier. Petities blijven belangrijk, ook nadat de Tweede Kamer zich over het wetsvoorstel heeft uitgesproken, daarna zal de Eerste Kamer immers ook nog een oordeel moeten vellen!

Onze jongerenvereniging PINK! protesteerde tegen het plan om damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) af te schieten. Het college van Amsterdam heeft ingestemd met het faunabeheerplan, waarmee het college akkoord gaat met het afschot van damherten in en rond de AWD. Vanavond stemt de gemeenteraad van Amsterdam over het plan. De Partij voor de Dieren, SP, Red Amsterdam, GroenLinks en D66 zijn tegen. VVD, Trots op Nederland en CDA zullen met het college meestemmen. De partij die de beslissende stem heeft is de PvdA, en ook die lijkt zich tegen het afschotplan te keren. Stuur op de valreep nog een protestbrief naar de gemeenteraad van Amsterdam, klik hier.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Dr Diederik van Liere, bestuurslid van de Partij voor de Dieren, is met een alternatief ganzenverjaagsysteem genomineerd voor een innovatieprijs. Hij heeft een effectieve en diervriendelijke methode ontwikkeld om ganzenoverlast tegen te gaan. Het zou een goed alternatief zijn voor het dreigende afschot van meer dan 100.000 grauwe ganzen in Nederland.

Hier de link naar de verkiezingen voor de Wim Luijkx innovatieprijs, waar je ook kunt stemmen t/m 23 juni. Doen!

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Tot snel!