08 juni 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op woensdag 8 juni 2011.

Deze week een bijzonder interview gehad met Roos ’t Hart, negen jaar, over dierenmishandeling. Over twee weken heeft ze een spreekbeurt en dit gesprek was ter voorbereiding. Al een echte dierenbeschermer in de dop!

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Deze week is de nieuwe Eerste Kamer beëdigd en ja, we zijn er wéér bij met de eerste dierenrechtensenator ter wereld;-). Ik heb onze senator Niko Koffeman een groenteboeket aangeboden bij z’n beëdiging: een felicitatie voor hem en een hart onder de riem voor de Nederlandse groentetelers.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Onze zusterpartij PAN heeft bij de Portugese landelijke verkiezingen 1,04% gehaald, op Madeira zelfs 1,7%. Mooie start! We gaan ze helpen groeien zodat niet alleen in Nederland, maar ook in Portugal dierenwelzijn een prominente plek krijgt bij de politieke besluitvorming.

En het vogelgriepvirus (H7N7) is aangetroffen in NordRhein Westfalen. Tot nu toe al 67.000 kippen gedood, met hulp van Nederlands bedrijf.

Gelukkig worden straathonden in Roemenië toch niet massaal afgemaakt. Onder druk van dierenwelzijnsorganisaties heeft de Roemeense regering haar wetswijziging ingetrokken en gaan ze samen met dierenwelzijnsorganisaties opvang- en sterilisatieprogramma’s opzetten. De wetswijziging zou het mogelijk hebben gemaakt om de zwerfdierenproblematiek op te ‘lossen’ door honden willekeurig weg te vangen, te doden door vergiftiging, dood te slaan of te laten verhongeren in asielen. Wij vonden het onbegrijpelijk dat een dergelijke wrede aanpak mogelijk is in een lidstaat van de Europese Unie en daarom stelde wij in april al Kamervragen waarin we de Nederlandse regering hebben gevraagd om deze kwestie bij het Roemeense ministerie van Landbouw ter discussie te stellen.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Ons Apeldoornse gemeenteraadslid Harry Voss heeft naar aanleiding van het voornemen van burgemeester Fred de Graaf om voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging te worden, een open brief gestuurd waarin hij zijn afkeuring hierover heeft laten blijken. Harry stelt dat een burgemeester onpartijdig en onafhankelijk moet zijn en dat zo'n functie, in een gemeente waar de jacht zo'n beladen en controversieel onderwerp is, niet te verenigen is met zijn rol als burgemeester. Goeie aktie. De brief kan je hier lezen.

Groet en tot snel.