27 mei 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 27 mei 2011.

Gisteravond heb ik de fototentoonstelling DIER voor DIER in de Melkweg Galerie in Amsterdam geopend. Er zijn op deze tentoonstelling prachtige foto’s te bewonderen van Amke, Laura Samson-Rous, Martijn de Jonge en Thomas Schlijper. Vier fotografen die elk op een geheel eigen wijze dieren en de relatie tussen mens en dier in beeld brengen. Dieren hebben veelal een economische waarde voor de mens. De tentoonstelling werpt een ander licht op de waarde van het dier, los van zijn nut voor de mens. Kom de aankomende maand ook een kijkje nemen!

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Mooi succes voor onze werkgroep in Gelderland! In Neerijnen stoppen alle basisscholen met het geven van visles, na een oproep van de Partij voor de Dieren aan de gemeente. De hengellessen waren in het teken van het project ‘Sport FF mee’. Maar, naast dat hengelen een ernstige aantasting is van het dierenwelzijn, lijkt me het ook geen tijdsbesteding voor kinderen waarbij ze lekker aan het sporten zijn… Ik zie hengelaars altijd alleen maar aan de waterkant zitten.

Deze week waren de Eerste Kamerverkiezingen: en we zijn opnieuw voor de aankomende vier jaar met een zetel vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Onze Statenleden hebben scherp aan de wind gezeild, maar het bootje is gelukkig weer veilig in de haven. Ik ben erg blij dat onze senator Niko Koffeman de komende vier jaar opnieuw voor onze partij in de Eerste Kamer op kan komen voor de belangen van dieren, natuur en milieu. Door zijn inzet zijn de thema’s dierenwelzijn, duurzaamheid, klimaatcrisis en vleesconsumptie indringend geagendeerd in de Eerste Kamer en daarbuiten. Niko, zet ‘m op voor de aankomende vier jaar!

De coalitie zit in een uiterst wankele positie in de Eerste Kamer met 37 zetels (net zo veel als de oppositie) en moet rekenen op steun van de senator van de SGP om een meerderheid te halen. Lastig pakket voor het liberalisme in 2011: de VVD zit gegijzeld tussen de partij die hoofddoekjes verbiedt, een partij die rokken verplicht en een partij die vervuiling subsidieert.

Woensdagavond mocht ik schrijfster Mensje van Keulen een oorkonde van onze Tweede Kamerfractie overhandigen voor haar literaire ondersteuning van alle dieren. Ze is een groot dierenbeschermer en Partij voor de Dieren-lid van het eerste uur. Ik herinner me nog haar e-mailtje van 23 januari 2003, de dag na de Tweede Kamerverkiezingen waaraan we voor het eerst deelnamen: “Mijn stem was en is voor de Partij voor de Dieren. Met vriendelijke groet, Mensje van Keulen”.

Fijn weekend!