Zet de vader van Isra op de opsporingslijst

Met dank overgenomen van P.H. (Pieter) Omtzigt i, gepubliceerd op donderdag 26 mei 2011.

Op de dag voor de vermiste kinderen blijkt de vader van Isra niet op de opporingslijst te staan (http://www.tctubantia.nl/regio/twente/8760424/Vader-Isra-niet-op-opsporingslijst.ece). Dat is natuurlijk vreemd: niet alleen omdat Isra aan ontvoerde en vermiste kinderen een gezicht geeft, maar ook omdat haar vader veroordeeld is voor de moord op de moeder van Isra en haar daarna ontvoerderd heeft naar Libie.

Zeker nu het erop lijkt dat Libie binnenkort een ander regime zal krijgen, lijkt het goed om de opsporing niet te laten verslappen. Als de KLPD zelf vindt dat hij op de opsporingslijst dient te staan, dan zou dat toch moeten gebeuren, vinden we.

Daarom verzoeken we de regering dat ook maar zo snel mogelijk te doen en hopen we van harte dat het goed gaat met Isra en dat er in deze zaak toch een keer gerechtigheid zal volgen.

Vragen aan de leden Omtzigt en Van Toorenburg (beiden CDA) aan de staatssecretaris van Justitie

  • 1. 
    Bent u bekend met het feit dat de vader van Isra niet op de opsporingslijst staat, ondanks het feit dat hij voor moord op haar moeder veroordeeld is en zijn kind ontvoerd heeft naar Libië? (bron: www.tctubantia.nl: vader Isra niet op opsporingslijst) 2. Bent u bekend met het feit dat de KLPD vindt dat plaatsing van hem op die lijst meerwaarde heeft?
  • 3. 
    Bent u bereid opdracht te geven om de vader van Isra op de opsporingslijst te plaatsen? Zo nee, waarom niet?
  • 4. 
    Bent u bereid om zo spoedig mogelijk na de val van het regime in Libië de zaken van Isra en van haar vader aan te kaarten bij de nieuwe autoriteiten?