Trots op Zeeland

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op dinsdag 8 april 2008.

Vandaag kwam omroep Zeeland langs. Of wij ook geschrokken waren van de uitslag van hun onderzoek dat de inwoners van Zeeland niet erg tevreden zijn over “Den Haag” . Dat waren wij. Maar wij konden er wel eerlijk bij vertellen dat in onze fractie steeds volop oog is voor Zeeuwse kwesties. Als kleine fractie moet je keuzes maken. Maar de discussies die Zeeland raken, zoals die over de ontpoldering, de ziekenhuiskwestie, en de toekomst van de mosselsector zijn typisch onderwerpen waar wij ons van harte voor inzetten.

Nederland is groter dan de Randstad. Met de mooie provincie Zeeland hebben we bovendien een bijzondere band, omdat onze partij er deze maand negentig jaar geleden is geboren. Waar zouden we zijn zonder de Zeeuwen? Dat geldt ook voor ons huidige fractieteam, met een oververtegenwoordiging aan medewerkers met Zeeuwse wortels!

We konden vandaag al gelijk weer de daad bij het woord voegen. Van der Vlies heeft een motie opgesteld die we vanavond hebben ingediend waarin financiële zekerheid voor de geplaagde Zeeuwse mosselsector wordt gevraagd.

Binnenkort staat er bovendien voor onze fractie weer een werkbezoek aan Zeeland op het programma, onder meer rond het thema leefbaar platteland. Ongetwijfeld zal dat weer inspireren voor een hernieuwde inzet voor deze unieke provincie!