Trots op Nederland

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 4 april 2008.
Trots op Nederland
Bron: Blog Kees van der Staaij

Veel boeiende avondbijeenkomsten deze week! Woensdagavond werd in Meerkerk de eerste partijbijeenkomst gehouden, die in het teken stond van het 90-jarig jubileum van de SGP. Het was een goede keuze van het Wetenschappelijk Instituut van de SGP om in dit kader nu eens niet terug te blikken, maar vooral vooruit te kijken. 90 + 10: hebben we nu al zicht op de belangrijke problemen die ons bij leven en welzijn over 10 jaar zullen bijhouden? Op deze goedbezochte avond stonden vooral de gezondheidszorg en de ontwikkelingssamenwerking in de schijnwerpers.

Donderdagavond kwamen we als fractieteam met onze focusgroep bijeen. Ook dit was een zeer inspirerende bijeenkomst. Heel boeiend om van deze dames en heren te horen hoe zij terugkeken op de afgelopen periode en het rumoer rond Fitna, bijvoorbeeld. Waardevol om van bijvoorbeeld een politie-agent, mensen uit de zorg en het onderwijs te horen over hun ervaringen en visie op het terrein van 'jeugd en gezin'. 'k Ben blij dat we met deze focusgroep regelmatig contact hebben. Heeft echt meerwaarde.

Vanavond staat er een thema-avond van de SGP-jongeren in Ridderkerk op het programma. Samen met CDA-collega Van de Camp en CU-collega Ortega-Martijn gaan we debatteren over thema's rond de veelbesproken nationale identiteit, en wat dat wel en niet betekent voor de integratie van nieuwkomers in onze samenleving. Het past wel mooi in de politieke actualiteit, ook gelet op het startfeestje van het Trots op Nederland van Rita Verdonk, compleet met vlag en volkslied. Toen ik een foto van Rita Verdonk bij het stuurrad zag, moest ik gelijk denken aan een bekend verkiezingsaffiche van Colijn: 's lands stuurman. 'k Ben benieuwd naar de uiteindelijke inhoudelijke koers van Rita.