Bijna krokusreces..

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 14 februari 2008.

De laatste dag voor een reces verloopt vaak wat rommelig. Zo ook vandaag, de laatste Kamerdag voor het krokusreces. Mijn dag begom - nog keurig volgens planning - met een kennismakingsgesprek met de nieuwe Roemeense ambassadeur in Nederland. Dat was boeiend. Hij vertelde niet alleen over zijn eerste ervaringen in Nederland, maar gaf ook een boeiende inkijk in de politieke keuken van Roemenie.

In de loop van de dag kwamen de nodige spoeddebatten op de agenda. Met minister Vogelaar (van Wonen) hadden we een pittig overleg over haar plan om de woningcorporaties een stevige heffing op te leggen. Terwijl het toch eerst echt de bedoeling was dat minister en corporaties er samen uit zouden komen. Met VVVD en SP heb ik daarom gepleit voor een bemiddelaar. Helaas was daar geen meerderheid voor.

Meer te spreken was ik over een debat dat we met minister HIrsch Ballin van Justitie hadden over actuele ontwikkelingen rond adoptie. Vooral mogelijke misstanden rond adopties vanuit een kindertehuis in India heeft veel media-aandacht getrokken. De minister heeft hierop alert, maar evenwichtig gereageerd. Signalen van misstanden moeten grondig onderzocht worden. Maar stoppen met interlandelijke adopties zou buiten proporties zijn. Helemaal mee eens!

Rond zeven uur vanavond waren de laatste stemmingen. Het krokusreces, dat ruim een week duurt, is begonnen. De komende tijd dus ook even wat minder weblogs dus...