Motiestroom en waterwet

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op dinsdag 12 februari 2008.

Weer een gevarieerd programma vandaag: fractievergadering, interview met enkele scholieren, vragenuur met stemmingen, en een debat in de plenaire zaal over de Waterwet.

Zoals elke dinsdag beginnen we met een fractievergadering. We bespreken de agenda van de week, maar ook komende werkbezoeken. Volgende week hopen we naar Ede te gaan, waar we ons met name op het integratiebeleid en de invloed van de Islam zullen richten. We spreken af voorafgaand nog eens bekijken of er nu echt niet meer kan gebeuren in het tegengaan van allerhande minaretten die her en der in het land verrijzen.

Er zijn ook heel wat stemmingen vandaag. Wat moeten we vinden van de eindeloze stroom moties van de Partij van de Dieren, die niet of nauwelijks zijn toegelicht, laat staan dat erover fatsoenlijk is gedebatteerd? We zullen alleen de moties steunen waar we evident voor zijn: een stevige aanpak van malafide hondenhandel bijvoorbeeld, daar kan je niet tegen zijn.

De Waterwet is geen onderwerp waar de media zich massaal op storten. Maar wel belangrijk! Acht bestaande wetten worden samengebracht in een nieuwe wet over het waterbeheer. Daar zijn wij positief over. Wel zien we ruimte voor wat verbeteringen: daarom heb ik drie amendementen ingediend.