Terrorisme in Geldermalsen

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2008.
Terrorisme in Geldermalsen
Bron: Blog Kees van der Staaij

Vandaag de tijd genomen om wat achterstallige mail te beantwoorden, agenda-afspraken te maken, en ‘leesvoer’ weg te werken. Bij zo’n buitenlands werkbezoek, als we de afgelopen week hebben afgelegd, blijft er het nodige liggen. Al was gelukkig al heel wat weggewerkt door onze onvolprezen secretaresse Janie de Jong en door de fractiemedewerkers…

Vanavond staat er een spreekbeurt in Geldermalsen op de agenda. Voor de SGP-jongeren en de plaatselijke afdeling daar, hoop ik samen met ds. Koppelaar uit Abbenbroek een lezing te verzorgen rond het thema ‘terrorisme’. De avond vindt plaats in de lagere school waar ik een kleine dertig jaar geleden zelf nog enige tijd op gezeten heb, nadat we vanuit Vlaardingen naar Tiel waren verhuisd. Toen was het veel meer de dreiging vanuit Moskou, die ons bezig hield. Nu staat terecht de dreiging van het islamitisch terrorisme hoog op de agenda.

Tijdens de reis naar Ethiopië kwam naar voren dat ook Somalië een belangrijk front tegen het terrorisme is. Fundamentalistische islamitische troepen hebben daar ruim een jaar geleden een greep naar de macht gedaan en een jihad tegen buurland Ethiopië afgekondigd. Ook daar ligt een front tegen terrorisme. Hier moet Nederland dan ook uitdrukkelijk aandacht aan besteden. In reactie op de Kamer gaf minister Verhagen gisteren aan dat Nederland al stevig bijdraagt aan de financiering van een internationale vredesmissie in Somalië. Dat is een goede zaak.