Prettig saai

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 27 september 2007.

De schijnwerpers van de media stonden er vanmorgen niet op. Er was weinig belangstelling op de publieke tribune. En ook de Kamer zelf was maar beperkt vertegenwoordigd: vijf, zes woordvoerders waren er bij. Ik heb het over een overleg van de kamercommissie Justitie met minister Hirsch Ballin. Het was een debat ter voorbereiding op een informele Europese top van volgende week. De Europese ministers van Justitie zullen informeel met elkaar spreken over zaken als: het gebruik van nieuwe technologie voor de grensbewaking, een lange termijnvisie voor de bestrijding van terrorisme, een goede gegevensuitwisseling ter zake van ontvoerde of vermiste kinderen.

Nee, erg heftig ging het er vanmorgen niet aan toe. Dat gedoe rond het ontslagrecht is natuurlijk allemaal veel spannender. Fluister het woordje ‘crisis’ en de microfonen worden uit alle hoeken aangesleept.. Wat natuurlijk prompt weer het verwijt oplevert, dat “Den Haag” alleen maar bezig is met rellen, ruzies, en hypes..

Daarom vond ik het aardig vandaag eens even de aandacht te vestigen op het overleg van vanmorgen. Zo’n prettig saai overleg. Maar het ging wel ergens over. Gelukkig zijn dat soort overleggen er ook nog!

Reageren? C.vdStaaij@tweedekamer.nl