Prinsjesdag

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op dinsdag 18 september 2007.

Alweer mijn tiende Prinsjesdag vandaag! Toch ervaar ik het altijd weer als een bijzondere dag. De aanwezigheid van de Koningin en de leden van het Koninklijk Huis zetten een feestelijke toon. De feestelijke stemming wordt versterkt door de komst van veel enthousiaste mensen naar Den Haag, waaronder complete schoolklassen. En het scheelt natuurlijk ook dat de zon zich vanmiddag liet zien!

Met ons fractieteam en de gasten van onze fractie kwamen we vanmorgen eerst bij elkaar om te luisteren naar een meditatie en om voorbede te doen voor onze overheid. Een waardevolle traditie, om zo ook als fractie het nieuwe parlementaire jaar te beginnen.

Ds. Van den Belt, hoofdbestuurslid van onze partij, sprak een bezinnend woord naar aanleiding van Romeinen 14:10 - Want wij zullen allen voor de rechterstoel van Christus gesteld worden.

Nadat de Koningin in de Ridderzaal de troonrede voorgelezen had, presenteerde minister Bos van Financiën de Miljoennota in de Tweede Kamer. Hij deed zijn best om duidelijk te maken dat het een solide begroting was, met zelfs een begrotingsoverschot. Aan de lastenverzwaringen die ervoor nodig zijn dat resultaat te verkrijgen, besteedde hij wat minder woorden… Morgen beginnen de Algemene politieke beschouwingen en kunnen we de plussen en de minnen van het voorgenomen beleid wat nader voor het voetlicht halen. Vandaag houden we het vooral gezellig.

.