Prinsjesdagontbijt

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 14 september 2007.
Prinsjesdagontbijt
Bron: Blog Kees van der Staaij

Vroeg uit de veren vanochtend. Het traditionele Prinsjesdagontbijt werd weer gehouden. Mensen uit de breedte van christelijk Nederland, vanuit kerken, politiek, maatschappij, bedrijfsleven komen op de vrijdag voor Prinsjesdag op een fraai landgoed bijeen voor bezinning, ontmoeting en gebed. Ik zag diverse collega-kamerleden, zoals de CDA-ers Schinkelshoek en Ferrier, en de Christen-Unie bewindslieden Rouvoet en Huizinga-Heringa

die ook afgelopen dinsdagavond present waren op de jaarlijkse Kroonbede in Den Haag.

Ik probeer deze beide bijeenkomsten ook altijd zo veel mogelijk bij te wonen. Oud-minister Veerman hield vanmorgen een interessante lezing over de soms ongemakkelijke relatie tussen geloof en politiek. Terecht deed hij de oproep aan christenen om niet te ‘timide’ te zijn in het publieke debat. We hebben recht van spreken!

Ook de ontmoetingen rond zo’n ontbijt zijn waardevol. Je snuift er nog weer punten van belang op voor onze inbreng op de komende Prinsjesdagplannen. Vanuit werkgeverskringen werd ik nog aangesproken op de zorgen over lastenverzwaringen, en zorg over de effecten van de kabinetsplannen op de hogere middeninkomens “hard-werkend Nederland”. Kortom: ik kan terugzien op een stevig ontbijt!