SGP & Jami

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 13 september 2007.
SGP & Jami
Bron: Blog Kees van der Staaij

“Het geflirt met Jami, diens navolgers en ondersteuners doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van de SGP. De partij zou zich niet voor het anti-islamkarretje van Jami moeten laten spannen.” Aldus de pittige conclusie van het Nederland Dagblad vanmorgen in het commentaar.

Toen ik dit vanmorgen op mijn nuchtere maag las, was ik toch wel erg verbaasd. De SGP heeft toch juist de verklaring van het steuncomite niet ondertekend, omdat deze zo’n seculiere geest uitademt? Wat hebben we dan fout gedaan?

De SGP heeft aangegeven wel de opmerkingen van het steuncomite te delen, die zich richten tegen (de godsdienstdwang van) de Islam. Daar zat volgens de commentator ‘iets heel dubbels in’.

Eerlijk gezegd zie ik dat volstrekt niet. Inderdaad, ik heb veel begrip en sympathie voor het heftige verzet tegen de manier waarop de Islam met afvalligen omgaat, in bepaalde landen zelfs met de dood bedreigt! Zonder de schrille toon van Wilders tot de mijne te maken, vind ik wel zorgwekkend dat ook door dit kabinet vaak zo’n gerustellende toon wordt aangeslagen over de Islam. Zie ook onze bijdrage in het Islam-debat van vorige week!

Onze positie is niet dubbelhartig, maar evenwichtig. Oog hebben voor de twee kanten van de medaille. Ik zou zeggen: wie massief voor de verklaring van het steuncomite is, heeft te weinig oog voor de gevaren van de liberale jihad.

Maar wie massief tegen deze verklaring is, heeft te weinig oog voor de duistere kanten van de Islam. Die laat zich, zogezegd, te gemakkelijk spannen voor het christelijk-islamitisch karretje van minister Vogelaar. Voor dat karretje voel ik me al helemaal niet thuis!

Klik hier voor de bijdrage: SGP islamitisch activisme

Reageren? C.vdStaaij@tweedekamer.nl