Benen op tafel

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op maandag 9 juli 2007.
Benen op tafel
Bron: Blog Kees van der Staaij

Wat zijn we als studiecentrum SGP van plan in de komende jaren? Over die vraag bogen wij ons op het partijbureau vanmiddag ‘met de benen op tafel’. Ons, dat is in dit geval: Jan Schippers en Johan van Berkum, directeur respectievelijk wetenschappelijk medewerker van het studiecentrum, samen met onze bestuursvoorzitter Fieret en ikzelf als bestuurslid van het Studiecentrum. Er waren al de nodige inventarisaties voorhanden, zodat we snel spijkers met koppen konden slaan en wat ideeën op een rij konden zetten. Wat doen we wanneer? Thema’s genoeg, in alle soorten en maten. Om een voorbeeld te noemen: onderwerpen als ‘globalisering’ en de ‘toekomst van Israël en het Midden-Oostenvredesproces’ houden de gemoederen nog wel even bezig, en een verdiepende studie over ontwikkelingssamenwerking is ook nog een ‘witte vlek’ in onze nota’s.

Ook als Kamerfractie hebben we de afgelopen tijd zo’n bezinning gehad op onze speerpunten voor de komende periode. Zo’n speerpuntenlijst is heel handig om de energie voor extra acties gericht te kunnen steken in specifieke onderwerpen als bescherming van het leven, fatsoen in de media, de problematiek van islam en integratie, etcetera.

Brainstormbijeenkomsten als vanmiddag komen goed van pas voor de ‘kruisbestuiving’: in het kamerwerk kan ik mijn voordeel doen met wat er in de bezinning van het studiecentrum boven komt. In het studiecentrum kan ik weer thema’s aandragen waar wij in het kamerwerk tegenaanlopen. Kortom: weer een nuttig receskarwei gehad vanmiddag!