Laatste loodjes

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 5 juli 2007.
Laatste loodjes
Bron: Blog Kees van der Staaij

Een eindeloze rij VAO’s vandaag. Een lange rij laatste loodjes. Meer dan twintig VAO's zijn er gehouden, van kolencentrales tot hangjongeren, van wapenexport tot tandartsenvergoedingen. VAO is parlementaire geheimtaal. Het betekent dat een recent debat met een minister niet naar de zin van één of meer kamerleden is afgelopen. Dan wordt het Verslag van het Algemeen Overleg op de kameragenda geplaatst. Zodoende kan in de plenaire vergaderzaal van de Kamer vervolgens een motie worden ingediend. Zo’n kameruitspraak vraagt meestal een actief optreden van de regering. De Voorzitter gaf vandaag met strakke hand leiding aan de vergadering. Dat was erg fijn, want daardoor konden rond acht uur de debatten worden afgesloten. Rond de klok van tienen kunnen we aan de lange lijst met stemmingen beginnen. Daarna wacht het zomerreces, een welkome periode van ontspanning en bezinning.

De laatste loodjes waren het ook voor onze fractiemedewerkers Harold Hooglander en Wim Verweij. Zij hebben beiden een benoeming op zak bij een nieuwe werkgever. Harold deed zijn werk als beleidsmedewerker zo goed, dat het ministerie van Landbouw zijn zinnen op hem heeft gezet en hem een mooie functie aanbood. Ook voor Wim Verweij loopt er een duidelijke lijn van zijn werk als beleidsmedewerker onderwijs bij onze fractie naar zijn nieuwe baan bij het Van Lodenstein en Witisuscollege, waarvoor hij werd getipt.

We vinden het natuurlijk jammer dat Harold en Wim weggaan, maar gunnen hen vanzelfsprekend graag deze doorgroei naar een nieuwe werkkring. Bij een hapje en drankje namen ze vanmiddag afscheid van collega’s van het partijbureau, journalisten en andere werkers in het Haagse circuit. Het zal na vele jaren van plezierige samenwerking echt wel even wennen zijn zonder Harold en Wim!