Veteranendag

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2007.
Veteranendag
Bron: Blog Kees van der Staaij

Overvliegende vliegtuigen, een plechtige bijeenkomst in de Ridderzaal, een grote toestroom van mensen in militair tenue - zeker in Den Haag kan het niemand zijn ontgaan dat het vandaag veteranendag is. Een mooi en passend eerbetoon aan oud-strijders!

Als fractieteam hadden wij vandaag echter een andere, maar ook heel bijzondere veteranenviering. We trokken met elkaar naar Maartensdijk om daar gezellig in huiselijke kring de 65e verjaardag van onze politieke veteraan Van der Vlies te vieren. De krant van wakker Nederland had er vanmorgen goed aan meegeholpen dat zijn verjaardag een bredere bekendheid kreeg. Al heeft onze fractievoorzitter de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, een oud-strijder is hij gelukkig nog niet!

In de trein terug naar Den Haag ontmoeten we nog een heuse oud-strijder in dienst van de vrede. Rijk behangen met medailles, en met een strijdbare blik in de ogen vertelt deze oude, maar krasse baas flarden van zijn inzet voor de bevrijding van Nederland. Je beseft dan weer eens dat achter elke veteraan een heel eigen levensverhaal schuilt.