Verrassingen in het Westland

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 22 juni 2007.

Ze bestaan nog: LPF-ers. En in het Westland zijn ze nog stevig vertegenwoordigd ook. Vanavond was ik in Naaldwijk, op een bijeenkomst van de SGP-kiesvereniging over het jeugdbeleid. Nadat ik de SGP-inzet op het terrein van jeugd en gezin had toegelicht, kregen John Witkamp (Fractievoorzitter LPF Westland) en de PvdA-er Mohammed el Mokadem (Raadslid Progressief Westland) het woord. Daarna volgde een veelzijdige forumdiscussie.

Opvallend vond ik hoe ook Witkamp en el Mokadem het belang van het gezin onderstreepten, en de noodzaak van een goede beschikbaarheid van de ouders als opvoeders. Maar het meest verrassend vond ik toch wel dat niet het LPF, maar juist het PvdA-raadslid mij van harte bijviel in ons drugsstandpunt: stop gedogen, ook soft-drugs moeten worden aangepakt. Dat ben ik van de landelijke PvdA wel anders gewend… Het kan verkeren!

Ook kwam aan de orde dat het voor jongeren heel moeilijk is een betaalbaar huis te vinden. Ik beloofde in dit verband in “Den Haag” weer eens een pleidooi te gaan voeren om de gemeente meer ruimte te bieden om nieuwe woningen ten goede te laten komen van de eigen bevolking. Je krijgt op dit soort avonden altijd weer nuttig huiswerk mee!