29 april 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 29 april 2011.

Gisteren een spoeddebat gehad met staatssecretaris Bleker die stelselmatig weigert aangenomen moties uit te voeren, onder andere een motie van mij voor overheidscontrole op veetransporten en slachthuizen. Tijdens het debat beloofde hij wel een onderzoek in te stellen naar de transporten van diertransporteur Keus en Mollink. Klik hier voor mijn bijdrage.

Ik heb in het debat een aantal foto’s aan de Kamer laten zien van de wanpraktijken van dit bedrijf. Deze foto’s komen uit het rapport ‘Inspection of a Dutch transport company loaded with Hungarian cattle in Kapikule, Turkey’ van dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals. Deze zeer kundige dierenwelzijnsorganisatie inspecteert regelmatig diertransporten en heeft al vaker misstanden bij transporten van Keus en Mollink geconstateerd. Hopelijk gaat er nu echt wat gebeuren om dit bedrijf te stoppen!

Dit zijn de foto’s die ik in het debat heb laten zien:

 
29 april 2011
Bron: Blog Marianne Thieme
 
29 april 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

Vanavond wordt er in de uitzending van Uitgesproken VARA, aandacht besteed aan het diertransport van Keus en Mollink.

Via deze website kan je een stukje vrijheid doneren om zo de advocaatkosten voor Morgan te betalen. Gisteren heeft Esther nog Kamervragen gesteld, waarin we pleiten voor openheid over de situatie van Morgan in het Dolfinarium.

En zeer ontroerende beelden van Tsjernobyl 25 jaar later. Ook heftige beelden van de huidige problemen in Fukushima en het noodlot voor de dieren.

De Kamer is vanaf vandaag twee weken met reces, altijd wel even lekker om nieuwe energie op te doen. Tot snel!