19 april 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 19 april 2011.

Zaterdag was ik bij de manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Met de leus 'Kernenergie, doe het onze kinderen niet aan' hebben we het kabinet opgeroepen geen vergunningen te verlenen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland en de kerncentrale in Borssele zo snel mogelijk te sluiten. Er was een geweldige sfeer op de Dam. We gaan Prins Kernafval (minister Verhagen) zeker stoppen in zijn plannen om Nederland op te zadelen met nieuwe kerncentrales. In mijn weblog van 17 april staan foto’s en een filmpje van de manifestatie. Hieronder een foto van het spandoek waarmee we zaterdag onze boodschap duidelijk maakten.

 
Kernenergie, doe het onze kinderen niet aan
Bron: Blog PvdD

Maurice de Hond heeft onderzoek gedaan naar wat Nederland vindt van ons wetsvoorstel voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten: 71 procent van de Nederlanders is voor de wet die het onverdoofd ritueel slachten verbiedt. Het wetsvoorstel wordt momenteel in de Tweede Kamer behandeld en het lijkt erop dat er een Kamermeerderheid is.

Afgelopen weekend stond er een mooi artikel in Trouw met als kop: "Elke dag is dierendag in de Kamer". En zo is het maar net! Sluit je nu aan om expressieve politiek groot te maken, klik hier.

Vandaag een mooie dag in zowel de Eerste als Tweede Kamer: de motie van Esther Ouwehand om een einde te maken aan het in een zoutbad doden van paling is aangenomen! De Eerste Kamer heeft de motie van onze senator Niko Koffeman aangenomen om het Kierbesluit integraal uit te voeren. Ook CDA & VVD delen de overwegingen! Het Kierbesluit Haringvliet is van levensbelang voor vissen. De maatregel draagt namelijk bij aan het herstel van een gezond brakwatermilieu. Hierdoor ontstaat leefruimte voor brakwatersoorten die belangrijk zijn volgens Natura 2000 en krijgt een deel van het Haringvliet zijn 'kraamkamerfunctie' terug. Ook kunnen trekvissen als de zalm en forel zo stroomopwaarts migreren naar hun paaigebieden en kunnen soorten als de paling stroomafwaarts migreren om te paaien. De duurzame instandhouding van verschillende trekvissen is dan ook afhankelijk van de uitvoering van dit besluit. Het kabinet wilde dit besluit terugdraaien.

Tot slot nog jullie aandacht voor chimpansee Regina. Ze zit gevangen in een kooi in Litouwen en leeft onder erbarmelijke omstandigheden. Help mee Regina te bevrijden, teken hier. Bedankt voor je steun en tot snel!