01 april 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 1 april 2011.

Gisteravond was er opnieuw overleg over de Nederlandse bijdrage aan een verdere uitvoering van de VN-resolutie in Libië. Ik heb bij het vorige debat al aangegeven dat de Partij voor de Dieren grote twijfels heeft over nut en noodzaak van Nederlandse deelname aan deze missie.

Toen we vorige week een brief van het Kabinet kregen over de eerste voorgenomen missie leek het er al op dat in te zetten F16’s, een mijnenveger en een tankvliegtuig niet de meest geëigende middelen waren om het wapenembargo af te dwingen. En deze week met de nieuwe brief werd duidelijk waar de inzet werkelijk om te doen is: de middelen zijn toegesneden op de verdergaande militaire missie: handhaven van de No fly Zone. Met andere woorden, het heeft er heel veel van weg dat de Kamer voor het lapje gehouden is, in het kader van de “wie A zegt moet ook B zeggen strategie”. Via salamipolitiek wordt ons land een nieuwe oorlog ingerommeld, zonder overzicht , zonder correcte informatie en met verborgen agenda’s bij veel van de deelnemende partijen.

De mensenrechten in héél veel landen worden ernstig geschonden, maar de chocolade van Ivoorkust lijkt toch van minder groot belang dan de olie in Libië. Iedereen weet het, niemand zegt het. Wanneer in Grozny of in Myanmar mensen worden afgeslacht door hun eigen leiders, kijkt het westen de andere kant uit. Speelt de vermoorde onschuld. Maar in Libië ligt dat héél anders, dan gaat geen zee te hoog om de mensenrechten te beschermen. Lees hier mijn volledige bijdrage.

Len Munnik weet het weer goed weer te geven:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4484/Foto/photoalbum/detail/1834962/197276/0/Spotprenten.dhtml

Deze week waren twee schrijvers Sam en Ella (11 jaar) samen met hun klasgenote op werkbezoek bij mij. Ze maken een documentaire over eten zonder vlees. Hartstikke leuk!

 
01 april 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

Ik hoorde dat er al meer dan 41.000 ondertekenaars zijn van www.schoongenoegvankernenergie.nl. De Partij voor de Dieren is medeorganisator van de protestmars in Amsterdam op 16 april. Geweldig dat zo veel Nederland zich uitspreken tegen deze vervuilende energie. Ik hoop dat ze er allemaal bij zijn om te demonstreren tegen nieuwe kerncentrales in Nederland! Ik heb deze week nog Kamervragen gesteld over de aansprakelijkheid van de Nederlandse overheid bij kernrampen en Kamervragen over het verruimen van de normen voor radioactiviteit in voedingsmiddelen.

Vrolijk weekend!