32696 - Opheffing van het Spaarfonds AOW

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 23 maart 2011 ingediend door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Kamp1.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het uit oogpunt van transparantie van de overheidsfinanciën wenselijk is het Spaarfonds AOW op te heffen.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Moties
  3. Documenten
  4. Disclaimer
  5. Uitgebreide versie
  6. Parlementaire Monitor

1.

Volledige titel

Opheffing van het Spaarfonds AOW

2.

Moties

Bij dit dossier werd in de Tweede Kamer een motie ingediend.

3.

Documenten

(20 stuks)

2 23 maart 2011, koninklijke boodschap, nr. 1     KST326961
Koninklijke boodschap
 
2 23 maart 2011, voorstel van wet, nr. 2     KST326962
Voorstel van wet
 
2 23 maart 2011, memorie van toelichting, nr. 3     KST326963
Memorie van toelichting
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.


  • 1. 
    Henk Kamp (1952) was van 24 september 2021 t/m tot 10 januari 2022 minister van Defensie in het (demissionaire) kabinet-Rutte III. Eerder was hij in het kabinet-Balkenende I minister van Volkshuisvesting en nam later in dat kabinet ook Defensie op zich; een ministerschap dat hij ook bekleedde in Balkenende II. Had toen intensieve bemoeienis met de missies in Irak en Uruzgan. Na twee jaar Kamerlid en een functie op de Antillen keerde hij in 2010 terug als minister van Sociale Zaken in het kabinet-Rutte I. Wegbereider van het kabinet-Rutte II en daarin minister van Economische Zaken. De heer Kamp begon zijn loopbaan als fiscaal rechercheur en wethouder van Borculo en werd in 1994 Tweede Kamerlid voor de VVD. Sinds 1 januari 2018 was hij voorzitter van branchevereniging ActiZ (zorg).
     
  • 2. 
    In Twente geboren SP-Tweede Kamerlid, dat zich onder meer sterk maakte voor betere arbeidsomstandigheden in de transportsector. Was eerder bestuurder van de Industriebond FNV en directeur van een Bureau Beroepsziekten. Als woordvoerder sociale zaken voerde hij verder geregeld het woord over pensioenen, inkomen en werkgelegenheid en kwam hij op voor de belangen van zzp'ers. Sprak als Kamerlid in ronde bewoordingen en hield op laagdrempelige wijze contact met zijn achterban en met maatschappelijke organisaties.
     
  • 3. 
    Econoom die ruim zes jaar Tweede Kamerlid voor de PvdA was en in die functie het woord voerde over fiscale en financieel-economische zaken (hij was tweede financieel woordvoerder). Opereerde wat op de achtergrond, want zijn kracht lag niet in het debat. Vanwege zijn kennis van de financiële sector en intelligentie wel een gewaardeerd Kamerlid. Was verder voorzitter van de parlementaire ondervragingscommissie fiscale constructies en ondervoorzitter van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties. Voor zijn Kamerlidmaatschap vanaf 1985 (met een onderbreking van vier jaar) redacteur en columnist economie en politiek van Het Financieele Dagblad.
     
  • 4. 
    VVD-Tweede Kamerlid, dat zich gedurende ruim acht jaar met uiteenlopende onderwerpen bezighield. Het betrof onder meer om het jeugdbeleid (waaronder het elektronisch kinddossier), primair en voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, scheepvaart, belastingen en pensioenen. Verder was zij enige tijd voorzitter van de vaste commissie voor Financiën. Voor zij Kamerlid werd werkzaam als hoofd p.r. en (later) directeur van Rotterdam Port Promotion Council. In 2011-2021 was zij voorzitter/directeur van FME-CWM, de werkgeversorganisatie van bedrijven in de (technologische) industrie. Doorzettingsvermogen, dossierkennis en inzet werden bij haar vertrek als Kamerlid als haar sterke eigenschappen genoemd.
     
  • 5. 
    Eddy van Hijum (1972) is sinds 2 juli 2024 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en (derde) vicepremier in het kabinet-Schoof. Hij was van 6 december 2023 tot 2 juli 2024 Tweede Kamerlid voor NSC. Eerder was hij elf jaar Tweede Kamerlid voor het CDA. Voor hij Kamerlid werd was hij werkzaam als adviseur op het gebied van bestuurlijke organisatie en onderzoeker op het gebied van waterbeheer. Tevens was hij toen gemeenteraadslid in Zwolle. Hij maakte deel uit van de onderzoekscommissie onderhoud spoor en was fractiesecretaris en presidiumlid. In 2014 maakte hij de overstap naar de provinciale politiek en werd hij (tot 2023) gedeputeerde in Overijssel. Als Tweede Kamerlid voor NSC hield hij zich bezig met financiën, Europees en internationaal monetair beleid en financiën medeoverheden.