02 maart 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op woensdag 2 maart 2011.

Vandaag is het zover, we kunnen naar de stembus! Het is belangrijker dan ooit om te gaan stemmen. De verwachte lage opkomst levert namelijk extra kansen op, elke stem telt dubbel zo zwaar als bij de landelijke verkiezingen het geval is. Tel daarbij op dat je stem ook nog eens een dubbele waarde heeft omdat je niet alleen voor de provincie stemt, maar ook voor zetels in de Eerste Kamer. Het gewicht van je stem moet dus eigenlijk met vier vermenigvuldigd worden En dat is in tijden dat het kabinet overweegt letterlijk de bijl in onze natuur te zetten van het allergrootste belang. Kies daarom vandaag een partij die kiest voor een no-regret scenario, zodat je zeker geen spijt zult krijgen van je stem. Je kunt onze uitgangspunten hier nog even nalezen (de dubbele pagina advertentie in Metro van afgelopen maandag die we aangeboden kregen van Jan-Peter Cruiming)

Gisteravond was ik nog te gast bij Paul de Leeuw terwijl leden van de Partij voor de Dieren voor de ingang van de locatie van het slotdebat van de NOS stonden met de boodschap "Passen jullie vanavond op de dieren?". Klik hier voor de reportage van de NOS. Tijdens het debat werd duidelijk dat de onderwerpen dieren, natuur en milieu niet echt in de genen zitten van de andere politieke partijen. Het debat was vaak simplistisch met tweekeuze vragen als kolencentrales of kerncentrales. Geen van de aanwezige partijen zei dat er natuurlijk veel meer keuzemogelijkheden zijn, schoner, duurzamer,hernieuwbaar zoals zonnepanelen, waterkracht en windenergie.

 
02 maart 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

In Trouw van vandaag is nog een artikel te lezen over waarom de Partij voor de Dieren wél vasthoudt aan haar idealen... klik hier.

Hiltje Keller, kandidaat no. 2 voor de Provinciale Staten Utrecht was vanochtend bij Wakker Nederland te gast op Nederland 1 bij "Ochtendspits". Klik hier.

En mocht je nou nog vrienden, bekenden, familie, collega’s hebben die nog aarzelen of en op wie ze moeten gaan stemmen, vraag ze dan even of ze een minuutje voor je hebben. Klik hier.

Elke kiezer die je vandaag nog weet te overtuigen kan een boom of een dier redden. We staan in de laatste peiling van Maurice de Hond op 2 zetels in de Eerste Kamer en zouden daarmee de doorslaggevende stem in de senaat vormen. Het is zelfs niet ondenkbaar dat we een derde (rest)zetel in de wacht zouden kunnen slepen bij een goede uitslag/lage opkomst, waarmee naast Niko Koffeman ook Birgit Verstappen en Erno Eskens een plek in de senaat zouden kunnen veroveren.

Daarmee zouden dieren,natuur en milieu 4 jaar lang in het brandpunt van de belangstelling staan. Daarom is het waard vandaag te knokken voor elke stem!

Volg de laatste ontwikkelingen op twitter via @mariannethieme

Ik wens je een fijne dag, ik heb het gevoel dat er een prachtige uitslag in de lucht hangt!

P.S. Vanochtend kreeg ik dit leuke mailtje binnen van Shakti (9 jaar) uit Den Haag:

Lieve Marianne Thieme,

Ik heb zelf Folders geknutselt.

Ik heb het aan mijn familie uitgedeeld.

Nu gaat mijn familie op jou stemmen.

Ik ben 9 jaar,en ik zou het heel leuk vinden als je iets terug zou sturen.

Groetjes van Shakti.