28 februari 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 28 februari 2011.

Drukke dag geweest. Geweldige reacties gehad op onze dubbele pagina in Metro (pagina 2+3) , gesponsord door Jan-Peter Cruiming, die ons bij de vorige verkiezingen ook het beslissende duwtje in de rug gaf met grote advertentie van twee pagina’s in de Metro. Klik hier.

Ik ben heel erg blij dat er mensen zijn zoals hij die zien dat onze aanwezigheid in de politiek van essentieel belang is en Nederland een aanzienlijk diervriendelijker en duurzamer aanzien kan geven!

Dat niet iedereen overtuigd is van onze meerwaarde mochten we vandaag horen tijdens het Kort Geding dat we hadden aangespannen tegen de NOS omdat die ons (en de SGP) stelselmatig uitsluit van debatten op TV. Met als argument dat debatten met meer dan 8 deelnemers niet ‘hanteerbaar en uitzendbaar’ zouden zijn. Naar mijn gevoel geeft de NOS zichzelf daarmee een brevet van onvermogen, Kamervoorzitter Gerdi Verbeet organiseert dagelijks debatten met 10 deelnemers en ze heeft er nog nooit over gedacht om democratisch gekozen partijen van een debat uit te sluiten ‘omdat dat even beter paste’.

Zowel Hans Laroes als de advocaat van de NOS gingen scherp de fout in door te melden dat het niet om een juridisch dispuut zou gaan maar om een ‘campagnestunt van de Partij voor de Dieren’, waarmee onze partij de NOS ‘ernstig benadeeld’ zou hebben. Dat is wel de wereld op zijn kop!

Na de zitting, die verder een waardig verloop had en waarbij veel medestanders van de Partij voor de Dieren aanwezig waren, ben ik naar Utrecht gegaan om daar kogelvrije vestjes voor katten uit te delen. Niet dat we dieren echt zouden willen kostumeren natuurlijk, maar om duidelijk te maken dat 3 miljoen Nederlandse katten vogelvrij zijn, omdat jagers vrij zijn ze te schieten als ze ‘denken’met een verwilderde kat te maken te hebben. We krijgen vrijwel wekelijks meldingen van kattenbezitters die melden dat hun huisdier is geschoten of verdwenen, waarbij ze aanleiding hebben te denken dat jagers daarvoor verantwoordelijk zijn. Het is wel heel erg cynisch dat wát jagers tegen katten hebben, te maken met het feit dat de dieren hun jachtinstinct volgen, waardoor ze voor de jagers concurrenten in het jachtveld vormen. Jagers zijn kennelijk anti-jacht als ze niet zelf kunnen schieten.

 
28 februari 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

28 februari 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

Kennelijk realiseren ze zich niet dat huisdieren een volwaardig gezinslid zijn in heel veel Nederlandse gezinnen. Een treffend voorbeeld daarvan is wel het Nederlandse echtpaar dat uit Tripoli geëvacueerd wil worden, maar hun huisdieren niet achter wenst te laten in het land van Khadaffi. Iedereen die zelf een huisdier heeft zal zich de gevoelens van dit echtpaar kunnen voorstellen, het ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt dat inlevingsvermogen te ontberen

Veel persbelangstelling van onder meer jeugdjournaal en Powned. Hierbij trouwens nog even een linkje naar het debat met Henk Bleker bij P&W en een linkje naar het interview met Niko Koffeman bij politiek 24.

Zojuist uitslag van de rechtbank binnengekregen. Hier een helder verslag van het ANP.

Natuurlijk zijn we teleurgesteld over het feit dat de rechter heeft besloten op deze korte termijn niet op de stoel van de NOS redactie te kunnen/willen gaan zitten. De rechter begrijpt echter wel “het standpunt van de Partij voor de Dieren die er aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen groot belang bij heeft haar politieke standpunten onder de aandacht van het publiek te brengen. Zeker nu de uitslag, meer dan anders, de machtsverhoudingen tussen de regeringspartijen en de oppositie in Den Haag kan veranderen.” De rechter noemt het ook aannemelijk dat deelname aan het debat en de presentatie van de Partij voor de Dieren invloed heeft op de definitieve keuze van de kiezer om wel of niet op een bepaalde partij te stemmen.

Maar, het debat over het muilkorven van democratisch gekozen politieke partijen door een publieke omroep als de NOS begint pas. Leden van de PvdD zullen morgen bij de Eerste Kamer hun ongenoegen uiten tegen de uitsluiting en ik heb alle acht collega-fractievoorzitters opgeroepen morgen “een avondje op de dieren te passen”. Wie weet bevalt het ze wel zo goed , dat ze smaak echt te pakken krijgen;-)

Ondertussen zijn onze leden fanatiek campagne aan het voeren. Ik krijg dagelijks leuke foto's van posterplakacties zoals deze uit Haaren met één van mijn favoriete posters (met een molletje):

 
28 februari 2011
Bron: Blog Marianne Thieme