Bijeenkomst over klinische verloskunde in Almelo: afwezigheid ZGT is schande

Met dank overgenomen van P.H. (Pieter) Omtzigt i, gepubliceerd op woensdag 23 februari 2011.

In de Raadszaal van Almelo kwamen zes gemeenteraden bijeen om experts te horen over klinische verloskunde in Almelo.

Professor van der Velden, voorzitter van de landelijke stuurgroep zwangerschap en geboorte was heel helder: hij had geen enkel steekhoudend argument gehoord voor de sluiting van Almelo en vindt dat sluiting van Almelo een onwenselijke situatie oplevert.

drs. Greta C. Rijninks-van Driel was heel stellig over het belang van korte reistijden naar een ziekenhuis, net als in haar studie.

En Menzis was ook duidelijk: zij waren overvallen door de acties van het ziekenhuis in Almelo en vinden dat verloskunde daar aangeboden moet worden.

Het was heel bijzonder om als Kamerlid te mogen spreken in de raadszaal en vragen te kunnen stellen aan deze mensen en aan wethouder Theo Schouten.

maar het was ronduit schandalig dat de raad van bestuur van de ziekenhuisgroep Twente niet kwam opdagen. De bijeenkomst was nota bene mede op hun verzoek al een keer uitgesteld. Dat is dus de waarde die men in het ziekenhuis toekent aan de democratie. En kennelijk vindt men daar dus ook dat de argumenten voor concentratie gewoon niet krachtig genoeg zijn. Jammer hoor. Ik hoop van harte dat ze binnenkort wel een keer publiek verantwoordelijkheid durven afleggen.

Wel een prima intiatief van CDA raadslid Irene ten Seldam; alle partijen moeten in de gelegenheid zijn om hun visie te geven op verloskunde voordat definitieve besluiten genomen worden.