31 januari 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 31 januari 2011.

Vorige week een drukke week gehad. Dinsdag hadden we het door ons verzochte spoeddebat over de door de Kamer aangenomen motie voor een alternatievenonderzoek voor de zwijnenjacht die staatssecretaris Bleker weigerde uit te voeren. Na een stevig debat, is Bleker alsnog bereid om dit onderzoek te entameren door met de provincie Gelderland om tafel te gaan zitten. Voor 1 april komt hij met de resultaten van deze bijeenkomst terug naar de kamer. Wordt vervolgd.

De rest van de week stond uiteraard in het teken van Afghanistan. Het was ontluisterend om te zien hoe GroenLinks, D66 en ChristenUnie voor het karretje van Rutte werden gespannen.

 
31 januari 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

31 januari 2011
Bron: Blog Marianne Thieme

Lees hier mijn bijdrage en klik hier voor de beelden van de debatbijdrage.

De Partij voor de Dieren heeft tegen de paramilitaire missie in Afghanistan gestemd. We hebben geen enkel vertrouwen in dat politie-agenten in 18 weken zouden kunnen leren lezen en schrijven en tegelijk een beroepsopleiding zouden kunnen krijgen. Ook het feit dat dit ‘onderwijs’ begeleid zou moeten worden door 4 F16 straaljagers en 165 militaire trainers in NAVOverband, geeft de Partij voor de Dieren geen vertrouwen in het civiele karakter van de missie. We voelen veel voor ontwikkelingssamenwerking, maar niet voor deze paramilitaire missie.

Aanstaande woensdag is er een Algemeen Overleg met de Staatssecretaris van Landbouw over de dierhouderij in Nederland. Op de agenda staat echter zo’n beetje alle onderwerpen ten aanzien van dierenwelzijn. In eerste instantie had de Kamer een aantal overleggen ingepland opdat er recht kon worden gedaan aan alle dierenwelzijnskwesties die spelen (circussen, malafide hondenhandel, paardenhouderij, bio-industrie etc.). Veel partijen waaronder vreemd genoeg GroenLinks, wilden de dierenwelzijnsonderwerpen echter clusteren. Het blijft tenslotte bijzaak voor hen…..

Zowel Esther Ouwehand als ik zullen aan het debat deelnemen. We gaan het in ieder geval ook hebben over die vreselijke stalbranden zoals dit weekend weer in Beneden-Leeuwen waar 78.000 kippen zijn omgekomen. Wakker Dier is een petitie voor betere wetgeving begonnen. Klik hier.

Tot gauw weer!