29 november 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 29 november 2010.

Gister mooi en inspirerend congres gehad. Heb de voorzittershamer overgedragen aan Luuk Folkerts, geknipt voor de taak om de vereniging nog groter te maken dan de afgelopen 8 jaar al gebeurd is. We begonnen in 2002 met 4 mensen, inmiddels zijn het er zo’n 12.500 en onze ambitie is de grootste politieke vereniging van Nederland te worden. Inmiddels zijn we zo groot dat onze prachtige vereniging de onverdeelde aandacht van een voorzitter verdient. Ik kan me nu helemaal toeleggen op het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap zoals dat ook bij andere politieke partijen het geval is (excl de PVV dan natuurlijk , waar het enige lid ook alle taken vervult).

Leuke interactieve spotprent van Joep Bertrams trouwens onder het motto ‘help Rutte de Winter door’.

Vrijdag hadden we al een boeiende bijeenkomst met onze leden over de situatie in de Oostvaardersplassen in relatie tot de aanbevelingen van de commissie Gabor.

We hebben gister ook afscheid genomen van ons bestuurslid van het eerste uur en partij-ideoloog Ton Dekker. Hij zal zeker bij de partij betrokken blijven, we zijn hem heel veel dank verschuldigd, en we zullen graag gebruik blijven maken van zijn adviezen.

Hij wordt na 8 jaar intensieve samenwerking opgevolgd door Frank Wassenberg, lid van Provinciale Staten in Limburg, we verheugen ons zeer op de samenwerking met Frank die zijn sporen in de dierenbeschermingswereld inmiddels ruim verdiend heeft.

Een nieuwe nederlaag voor de vleeslobby bij de Reclame Code Commissie, nadat die eerder al op de vingers was getikt na een klacht van onze jongerenorganisatie PINK. Wordt vervolgd.

De staatssecretaris van ELI (Landbouw) heeft ons vandaag laten weten MRSA in slachthuizen als een onuitroeibaar probleem te beschouwen.

Dan is het Duitse Hof slagvaardiger, dat verklaarde dat velden met genetisch gemanipuleerde gewassen herkenbaar moeten zijn en dat de telers van dergelijke gewassen aansprakelijk zijn voor de uitkruising van hun genetisch gemanipuleerde gewassen met bijvoorbeeld biologische teelt. Klik hier

Ik heb vandaag Kamervragen gesteld over het bericht dat bij een varkensbedrijf in Nederweert jarenlang kadavers van varkens op het bedrijf liet liggen en dat de nVWA daar nu pas achter kwam.

Ook heb ik vragen gesteld over het doden en vernietigen van duizenden kuikens die teveel antibioticaresten bleken te hebben.

Er is nog veel werk te verzetten. De staatssecretaris heeft al onze ingediende moties van vorige week ontraden, we zullen morgen zien welke partijen een rechte rug durven te tonen, bijvoorbeeld in hun belofte de bio-industrie op termijn af te schaffen.

Morgen is het overigens op de kop af vier jaar geleden dat Esther en ik werden beëdigd in het parlement. Een wereldprimeur, nog steeds!

Groeten, tot gauw weer