28 oktober 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) ThiemeĀ i, gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2010.

Feest!

Vandaag bestaat de Partij voor de Dieren acht jaar. Op 28 oktober 2002 ging ik om 16.45 uur naar de Kamer van Koophandel, een kwartier voor de deadline voor inschrijving van nieuwe politieke partijen. Paar andere bezoekers van KvK gevraagd of ik even voor mocht, omdat het erg dringend was qua deadline Kiesraad. De tijd vliegt, 8 jaar geleden alweer. Ben zeer trots op onze resultaten die we de afgelopen acht jaar geboekt hebben en dat we inmiddels met 25 volksvertegenwoordigers in respectievelijk de Tweede en Eerste Kamer, de provinciale staten, in gemeenten en waterschappen zitten.

Gister- en eergisteren het debat naar aanleiding van de regeringsverklaring gehad. Onze nieuwe minister-president Mark Rutte heeft een open houding en dat is een verademing na Balkenende. Hij liet gisteren weten dat hij zich zorgen maakt over de dieren in de vee-industrie. Zo zei hij dat hij de slachtmethoden voor kippen en varkens net als wij afschuwelijk vindt. En eerder gaf hij al aan de kiloknallers te verfoeien. Maar tijdens het debat bleek al snel dat hij duidelijk andere prioriteiten heeft en er vooralsnog niets aan gaat doen. Hij gaf wel aan dat ondanks het feit dat CDA tegen een verbod op het onverdoofd ritueel slachten is, het regeerakkoord de mogelijkheid open laat om serieus te kijken naar mijn initiatiefwetsvoorstel om het onverdoofd ritueel slachten te verbieden.

Ik heb gisteren een motie ingediend waarin de regering wordt verzocht om strengere nationale regels te maken voor een beter dierenwelzijn in de veehouderij. De regering wil namelijk enkel dat Europa deze regels maakt. Wilders http://bit.ly/dtcWCj viel met zijn zogenaamde diervriendelijkheid meteen door de mand door de motie niet te steunen. De PVV die juist tal van voorstellen doet gericht op en vanuit de Nederlandse situatie en die lak heeft aan Europa, verschuilt zich nu opeens achter datzelfde Europa. Goedkoop, ontluisterend en onthullend!

Lees hier mijn bijdrage

Tot gauw!