10 september 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 10 september 2010.

Goed gevoel over de werkwijze van informateur Tjeenk Willink. Hij heeft dit weekend nog gesprek met de voorzitter van de eerste kamer waar ook de bezwaren van de 9 fractievoorzitters in de eerste kamer tegen een minderheidskabinet van CDA en VVD powered by Geert Wilders niet onbesproken zullen blijven.

Natuurlijk kan de informateur geen politiek bedrijven net zomin als ons staatshoofd, maar wat wel duidelijk wordt uit de procedure is dat men zich grote zorgen maakt over de stabiliteit van het kabinet dat CDA,VVD en PVV inmiddels voor ogen staat.

Vanaf zaterdagnacht zouden we zomaar terug kunnen zijn bij zero, na de toespraak van Wilders in NY, waarvan men zich oprecht kan afvragen wat iemand die in Nederland een kabinet wil vormen daar te zoeken heeft. We zullen zien! Mocht het toch tot het door Rutte, Verhagen en Wilders gehoopte minderheidskabinet komen, dan zal het een zware dobber krijgen aan de Tweede Kamerfractie van eerst het CDA en daarna de VVD nadat de gevolgen van het VVD/SGP pact duidelijk zullen worden voor veel door liberalen (zoals Bolkestein) gesteunde emancipatiebewegingen.

En de problemen in de Eerste kamer zullen voor dit kabinet nog veel groter zijn, of zelfs onoverkomenlijk, omdat partijen die samen 40 zetels vertegenwoordigen grote bedenkingen hebben en zich niet gehoord voelen.

Een vruchtbare samenwerking met de Staten Generaal (zoals de opdracht luidde) en een stabiele coalitie zullen ijdele hoop blijken. Alleen een duurzaam zakenkabinet dat kan bouwen op wisselende meerderheden kan een lang leven beschoren zijn, met de nu beoogde coalitie voorzie ik spoedig nieuwe verkiezingen voor de Tweede kamer.

Mooie nieuwe campagne van het Zwitserse vegetarische restaurant Hiltl

 
10 september 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

Dichtbij huis (voor mij letterlijk…) ook spannende ontwikkelingen op het gebied van vleesvervangers . Ben zeer trots op m’n man, morgen portret van de vegetarische slager in Volkskrant magazine.

Leuke viral van Tippex al gezien? Er blijken heel veel alternatieven te bestaan voor het afschieten van dieren.

Tenslotte nog dit, nu de Partij voor de Dieren 8 jaar wordt en de kinderschoenen ontgroeid is, heb ik (in overleg met de rest van het bestuur van onze partij) besloten terug te treden als voorzitter van de vereniging. Maak je geen zorgen, ik blijf gewoon als politiek leider en als leider van de Tweede Kamerfractie, maar met meer dan 12.000 leden zijn we toe aan een voorzitter die zijn/haar onverdeelde aandacht kan geven aan de vereniging. Die gaan we vast en zeker vinden!

Vrolijk weekend, tot maandag.