30 augustus 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 30 augustus 2010.

We hebben de verhuizing naar een nieuw deel van het Kamergebouw afgerond, vanaf nu hebben we uitzicht op het Torentje, en het heeft er alle schijn van dat daar veel te gebeuren staat komende tijd ;-)

 
30 augustus 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

Vandaag heb ik Kamervragen gesteld over de dood van 300 biggen tijdens een veetransport, klik hier voor de vragen.

Minister Verburg heeft ons laten weten dat de invoering van de wet Dieren een half jaar vertraging oploopt als gevolg van de kabinetscrisis en het feit dat er onduidelijkheid is over de invulling van het begrip ‘intrinsieke waarde’dat in de wet zal worden opgenomen. De intrinsieke waarde betekent zoveel als de waarde van een dier ‘los van zijn nut voor de mens’ en het laat zich raden waar met name de bio-industrie lobby binnen CDA en VVD bang voor is. Wie de intrinsieke waarde van een dier erkent, kan het dier onmogelijk opsluiten in de intensieve veehouderij, transporteren over grote afstanden onder erbarmelijke omstandigheden of het leven van een dier beeindigen met als enige argument dat de lekkere trek van de mens daarom vraagt.

Minister Verburg heeft al geprobeerd alle bezorgdheid weg te nemen: het belang van het dier zal weliswaar altijd worden meegewogen, maar “het resultaat daarvan zal niet anders zijn dan nu het geval is”. Klik hier voor meer informatie.

Wordt vervolgd, tot morgen!