25 juni 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2010.

Heb de afgelopen week minder tijd voor mijn weblog gehad. Na de verkiezingen is er altijd een hoop te regelen voor de komende Kamerperiode.

De afgelopen periode zat ik in de jury voor de wedstrijd “ontwerp een visvriendelijk gemaal”. De wedstrijd was georganiseerd door Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA). Afgelopen woensdag hebben fractiemedewerker Yvette Graat en ik samen de prijzen uitgereikt aan studenten die de beste ontwerpen hadden gemaakt. Voor een impressie van de dag klik hier . STOWA heeft van 2008 tot en met 2010 een groot onderzoek laten uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de mate waarin stroomafwaartse vismigratie mogelijk is door de opvoerwerken van gemalen en de schade die individuele vissen kunnen oplopen bij het passeren van gemalen. Klik hier voor de brochure.

Deze week stond sowieso in het teken van de onderwaterwereld, want ook de documentaire van de Nicolaas G. Pierson foundation Sea the Truth ging woensdagavond in Arnhem in première en ik mocht de introductie verzorgen. De film gaat over overbevissing maar ook over het feit dat de zeeën en oceanen sterk vervuild zijn. Zeer actueel, mede gelet op de olieramp bij de Golf van Mexico. Gisteren verscheen er een bericht in Trouw dat de diepzeeproefboringen bij Schotland gewoon doorgang vinden terwijl gebleken is dat de techniek en veiligheid niet op orde is. Ongelooflijk, klik hier . Klik hier voor een interessant artikel over de lessen die we moeten leren van de olieramp.

Last, but not least: de perikelen rondom de formatie van een nieuw kabinet inspireert veel spotprenttekenaars;-)

 
25 juni 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

Een heel fijn, zonnig weekend!