19 juni 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op zaterdag 19 juni 2010.

Donderdag zijn alle kamerleden beëdigd, een bijzonder en mooi moment! Tijd om weer in het parlement aan de slag te gaan voor dier, natuur en milieu. In de tussentijd zijn de coalitieonderhandelingen aan de gang. Het ziet er naar uit dat een rechts kabinet met de VVD, de PVV en het CDA gelukkig van de baan is. Andere opties voor coalities worden nu bekeken. Wij hopen op een Paars plus coalitie.

 
19 juni 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

Mijn collega Esther Ouwehand is door de natuurorganisatie Natuurmomenten als groenste politicus van het jaar 2009-2010 uitgeroepen. Esther ontving de prijs vanwege haar gedrevenheid en vastberadenheid in debatten, haar expertise op het dossier en het aantal moties en amendementen die door haar zijn ingediend en aangenomen voor natuurbehoud. Bij deze: Esther gefeliciteerd!

 
19 juni 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

En, ondanks dat we liever een nertsenfokverbod zouden hebben in 2018 is er binnen de Partij voor de Dieren ook blijdschap over het besluit in de Tweede Kamer om alle nertsenfokkerijen in 2024 te sluiten. De Tweede Kamer ging vorig jaar al akkoord met een plan om nertsenfokkers tot 2018 de tijd te geven hun bedrijf af te bouwen. De Eerste Kamer wilde helaas een langere afbouwperiode, waarna de initiatiefnemers van het voorstel, de SP en de PvdA de overgangsperiode met zes jaar verlengden. Jaarlijks worden in Nederland bijna vijf miljoen nertsen vergast. Nederland is na Denemarken en China de derde producent van nertsenbont ter wereld. Het overgrote deel van de Nederlandse productie is bestemd voor de export. Gelukkig is er nu uitzicht om dit onnodige dierenleed te doen stoppen.