CDA daagt PvdA en CU uit voor 9 juni duidelijkheid te bieden over N35/A35

Met dank overgenomen van P.H. (Pieter) Omtzigt i, gepubliceerd op maandag 7 juni 2010.

CDA daagt PvdA en CU uit voor 9 juni duidelijkheid te bieden over N35/A35

Vandaag kwam “versterking industriepotentieel Twente’ bijeen in Nijverdal aan de N35. Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) deed daar een oproep om bij de komende bezuinigingen de N35 te ontzien.

Omtzigt: “De tijden zijn moeilijk. Maar de problemen aan de verbinding tussen Wierden en Zwolle zijn dat ook. De gemaakte plannen moeten worden uitgevoerd, zodat de snelste weg van Almelo niet langer via Deventer loopt. Want dat staat nu op het bord aan de snelweg bij Almelo. En dat hoor je ook van de NS. Verder heeft de regio zelf fors extra geld op tafel gelegd om dit probleem aan een rijksweg op te lossen

Het oplossen van de knelpunten op de N35 heeft veel voordelen: het lost nare verkeersproblemen in dorpen op, het creëert werk tijdens de crisis, het ontlast de A1 en het maakt Overijssel aantrekkelijker voor nieuwe banen.

Omtzigt: “De Partij van de Arbeid was helaas niet aanwezig. De afgelopen jaren is de samenwerking tussen PvdA, VVD, Christenunie en CDA op de N35, op de N18 en op de A1 goed geweest. Alleen als we gezamenlijk optrekken kunnen we een vuist maken tegenover Kamerleden uit andere regio’s en een departement dat zich toch in Den Haag bevindt. Daar heeft collega Eddy van Hijum (CDA, Zwolle) zich de afgelopen jaren juist heel hard voor gemaakt en wij blijven dat voortzetten.

Het CDA heeft geen bezuinigingen gepland op wegen, PvdA en ChristenUnie wel. Daarom roepen we de andere kandidaat-Kamerleden uit de regio op nu kleur te bekennen. Willen zij, zoals ambtenaren in Den Haag voorstellen, bezuinigen door de verbeteringen aan de N35 te schrappen of sluiten we een pact van het Oosten met wegen in het Oosten? We hopen op een helder en wijs antwoord uit het Oosten van Sharon Dijksma en Anja Timmer (PvdA) en Arie Slob en Esmee Wiegmans (ChristenUnie) nog voor 9 juni.

Han ten Broeke (VVD), bekend voorstander van betere wegen sloot zich onmiddellijk bij de oproep, die onmiddellijk ook via Twitter aan de andere kandidaten is verspreid.

CDA en VVD wachten op commitment voor 9 juni: daar hebben de kiezers in Overijssel recht op!