25 mei 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 25 mei 2010.

Vandaag verkiezingsdebat gehad dat georganiseerd was door Natuurmonumenten, de twaalf landschappen, Dierenbescherming en LTO. Was een pittig debat waarin weer duidelijk werd dat je met je groene hart in ieder geval niet met goed fatsoen kunt stemmen op de VVD, de SGP of het CDA (zoals Cees Veerman, CDA-prominent en voorzitter Natuurmonumenten, ook al aangaf).

Bijzonder nieuwtje van het VVD front: Binnen de VVD is een interne strijd ontbrand tussen de dierenbeschermers en de bio-industrie beschermers. Nadat Mark Rutte begin vorig jaar in de Tweede Kamer zei tegen het stapelen van varkens te zijn en vond dat consumenten van kiloknallers hun kop in het zand staken, vulde de VVD bij de Kieskompas dit jaar in dat ze VOOR afschaffing van de bio-industrie was. Dat was goed nieuws voor de tweehonderdduizend VVD-kiezers, die volgens onderzoek serieus overwegen Partij voor de Dieren te stemmen. Zou hun eigen partij dan toch diervriendelijk zijn? Maar, de bio-industrie lobby binnen de VVD pikte dat niet en na een hevig intern debat werd, ná de deadline van de inlevering van de kieskompas door partijen, het standpunt als nog bijgesteld in: NEUTRAAL (Terwijl dat volgens de regels van kieskompas helemaal niet mogelijk is).

Om de kool en de geit te sparen (de dierenbeschermers en de bio-industrieboeren die overkomen van het CDA) probeert de VVD dit laffe standpunt en Kieskompas…. werkt wonderbaarlijk genoeg mee.

Iedereen die het nu genoeg vindt en zijn lidmaatschap van de VVD inruilt voor die van de PvdD, trakteer ik tot negen juni op het nieuwe kookboek “la vita e bella”. Stuur in dat geval een mailtje met het lidmaatschapsnummer van de VVD.

Tot morgen!