24 mei 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 24 mei 2010.

Normaal staan er in de weilanden altijd CDA-borden. De Partij voor de Dieren neemt het over, opdat er zo snel mogelijk weer koeien in komen te staan!

Vandaag twee trouwe vrijwilligers van dierenopvangcentrum Amsterdam-Osdorp in het zonnetje gezet. De dames zijn al jaren werkzaam bij het dierenasiel, staan achter standjes en doen soms dagenlang brieven in enveloppen voor een mailing naar de donateurs. Zonder vrijwilligers zouden de gedumpte of gevonden dieren in Nederland geen opvang kunnen krijgen. Hulde!

Ik heb in mijn toespraak aangegeven dat er een landelijk dekkend netwerk van professionele opvangcentra en dierenambulances moet komen, met door de overheid gegarandeerde financiering voor de opvang en verzorging van gevonden of afgestane dieren. Ook moet er een Opvangfonds komen waarin per verkocht dier een substantiële bijdrage moet worden gestort voor de opvang van gezelschapsdieren.

Het komt voor dat mensen met een minimum inkomen onvoldoende geld hebben om hun dieren adequate zorg te geven en het dier dan naar het asiel brengen. Er moeten daarom klinieken of spreekuren voor minima komen. In Rotterdam bestaat er al het succesvolle Minimax Dierendokter project.

Verder een leuk gesprek gehad met Youth Food Movement. Een enthousiaste club studenten en jonge professionals die nadenken over het voedsel van de toekomst.

Tot morgen!