Hengelo krijgt nieuw station

Met dank overgenomen van P.H. (Pieter) Omtzigt i, gepubliceerd op donderdag 22 april 2010.

Hengelo krijgt nieuw station

Minister Eurlings heeft aangekondigd dat bij het nieuwe gezondheidspark een station op de route Zutphen-Hengelo-Oldenzaal wordt aangelegd. Dit is een grote impuls voor zowel de werkgelegenheid als de gezondheidzorg in onze regio.

In het gezondheidspark wordt een complex ontwikkeld van allerlei zorgvoorzieningen door onder het streekziekenhuis Midden Twente. In december 2009 zijn de eerste bouwprojecten begonnen en in mei 2011 kan het nieuwe station geopend worden. Dat maakt het vervoer in de regio van zowel bezoekers als werknemers aanzienlijk eenvoudiger. Dat heeft economisch een aantrekkende werking op het gezondheidspark en de hele regio eromheen. Nu de lijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal een halfuursdienst geworden is, is het aantal passagiers met meer 50% gestegen. Het nieuwe station en het gezondheidspark zullen de economische ontwikkeling en de centrumfunctie blijvend versterken.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt juicht toe dat minister Eurlings hiermee investeert in de sterke kanten van Hengelo voor de toekomst. Omtzigt: “Dit versterkt Hengelo. De afgelopen jaren is het centraal station Twente in Hengelo aanzienlijk verbeterd: zes verbindingen per uur met Almelo en Enschede, twee intercity’s per uur naar Den Haag, Rotterdam en Schiphol en zes treinen per dag naar Duitsland/Berlijn maken dit het knooppunt van Oost Nederland. ”

Pieter Omtzigt voegt daaraan toe: met dit daadkrachtige besluit heeft Camiel Eurlings dat wij hem in mei 2011 uitnodigen dit nieuwe station persoonlijk te openen. Ik neem persoonlijk het initiatief

Voor meer informatie:

Pieter Omtzigt 06 18305974

Pieter.omtzigt@tweedekamer.nl