30 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2010.

Bij een paardenhandelaar in Giethoorn zijn dinsdag tachtig sterk vermagerde paarden en pony's in beslag genomen. Een 38-jarige vrouw is aangehouden, meldden de politie en de Algemene Inspectiedienst (AID).

De handelaar in het dorp in de Kop van Overijssel had de dieren het benodigde voer onthouden, zei een woordvoerster van de AID.

Het wordt écht hoog tijd dat ons voorstel voor een levenslang houdverbod van dieren in de Tweede Kamer wordt aangenomen. Het is een amendement op een wetsvoorstel voor hogere straffen. Het wachten is op het moment dat het wetsvoorstel in de Tweede Kamer behandeld kan worden.

Een aantal pluimveehouders en varkenshouders doet mee aan een experiment om niet meer preventief antibiotica te geven aan de dieren. Hartstikke goed van deze boeren, maar het is nu van groot belang dat het preventief gebruik van antibiotica door de overheid aan banden wordt gelegd. De volksgezondheid loopt op dit moment een te groot risico. Demissionair minister Verburg laat het aan de sector over om het antibiotica gebruik terug te dringen.

Mijn Kamervragen over de bizarre dierenartsenpraktijken om te snijden in uiers van koeien om ze aan te passen aan de melkmachine, hebben ertoe geleid dat de Algemene Inspectiedienst heeft opgetreden tegen de dierenartsen. Weer een voorbeeld van hoe dieren worden aangepast aan het volslagen doorgedraaide systeem van maar meer en meer willen produceren.

Tot morgen!