29 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 29 maart 2010.

Vandaag ben ik in Utrecht geweest bij een vertoning van Meat the Truth aan leden van Provinciale Staten en ambtenaren. Goeie reacties, steeds meer mensen realiseren zich dat de uitstoot van broeikasgassen vanuit de veehouderij een groot probleem vormt dat te lang veronachtzaamd is. Toen de documentaire uitkwam zeiden zowel minister Verburg als Kamerleden van het CDA dat die gebaseerd zou zijn op onjuistheden. Na drie maanden onderzoek van Wageningen bleek van die beschuldigingen helemaal niets te kloppen. Sterker nog, recent onderzoek van het World Watch Institute geeft aan dat de cijfers hooguit te laag ingeschat waren.

 
29 maart 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

In de VS is ophef ontstaan over een plan van de overheid om wilde paarden te “redden van de de hongerdood”, terwijl de werkelijke bedoeling lijkt te zijn om de vleesindustrie meer ruimte te bieden. Kijk naar dit verslag en denk ook eens aan de discussies over veehouderij en natuurgebieden in Nederland….

 
29 maart 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

In Friesland staat de ganzenjacht weer op losbarsten. Wie wil zien wat de jagers aanrichten onder deze prachtige monogame dieren, bekijk hier een fotoreportage van Catrinus van der Veen.

De fuchsia lijkt in Overijssel uit te kunnen groeien als symbool van verzet tegen de megastallen. Ik heb het thema ‘Fuchsia de megastallen’ geopperd tijdens mijn bezoek aan een protestbijeenkomst op het erf van een fuchsiakweker en ik las vandaag in Tubantia dat het er echt van gaat komen. Geen linkje, dan maar een foto:

 
29 maart 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

FUCHSIA DE MEGASTALLEN!