26 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) ThiemeĀ i, gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2010.

Vandaag ben ik naar een protestbijeenkomst geweest tegen de bouw van een megastal voor 5700 geiten in Zeldam. Ontluisterend hoe de niets ontziende intensieve veehouderij mensen in Overijsselse dorpen tot wanhoop drijft, louter omdat economische belangen het enige is wat lijkt te tellen. Foto's volgen.

Ik ben vandaag ook eens in de aanleg van de A4 gedoken. Minister Eurlings wil de crisis- en herstelwet gebruiken om een diepe wond te trekken in het landschap van het natuurgebied Midden Delfland. Hoewel de bewoners van omliggende steden daar protest tegen aantekenen en architecten een milieuvriendelijke variant ontwikkeld hebben die in dezelfde tijd voor hetzelfde geld gerealiseerd kan worden (volgens ingenieursbureau Haskoning) is de minister niet voor rede vatbaar.

 
26 maart 2010
Bron: Blog Marianne Thieme

Zo simpel is het: http://www.a4metvaart.nl/index.php/pagina/het-vergelijk.html

En het vervolg is ook al duidelijk: de Blankenburgtunnel die aansluit op de A4, waarschijnlijk is dat de werkelijke reden waarom minister Eurlings en Rijkswaterstaat niet ook een tunnelvariant voor de A4 willen, omdat de twee tunnels gecombineerd op praktische problemen zouden kunnen stuiten.

De doodsteek voor het prachtige gebied tussen Maassluis, Delft en Vlaardingen. Het CDA heeft overduidelijk alleen oog voor korte termijn economische belangen en geen enkele boodschap aan de belangen van dieren, natuur , milieu ,burgers en komende generaties. Ik hoop zeer dat het CDA hiervoor op 9 juni een forse tik op de vingers gaat krijgen.

Voor wie de stemwijzer maar een hoop gedoe vindt, is er ook de stomwijzer. Veel simpeler, maar minstens zo effectief: http://www.stomwijzer.nl/

Vrolijk weekend!