Vrijdag 19 maart 2010

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 19 maart 2010.

De landbouwlobby in de kamer is niet zomaar weg na de komende verkiezingen. Constateerde het Agrarisch Dagblad eerder deze week nog dat de landbouw in de kamer aan invloed zou inboeten, inmiddels worden er koppen geteld en blijkt dat nog wel mee te vallen. Neem het CDA, daar hebben de volgende kamerleden ‘met een landbouwprofiel’aangegeven te willen blijven: Koppejan, Atsma en Koopmans. En ga er maar vanuit dat ze er nog wel een paar bij vinden;-)

Minister Verburg heeft aangegeven nog wel een termijn te willen, maar ligt inmiddels zo slecht bij de boeren, dat dat niet waarschijnlijk geacht moet worden, zeker niet omdat het maar de vraag is of het CDA opnieuw aan regeren toe zal komen.

Het vertrekkende CDA kamerlid Annie Schreijer Pierik is geschoffeerd door Balkenende nadat ze openlijk kritiek had geuit op zijn voordracht als lijsttrekker. Ik ben het niet vaak eens met Schreijer, maar ik denk dat ze hier een punt had. Niet erg overigens dat het CDA dat punt niet overneemt, is beter voor de dieren dat het CDA nog wat zetels inlevert.

Na het treurige nieuws van gister over blauwvintonijnen en ijsberen, nu beter nieuws voor de Walvishaai Sammy die wordt vrijgelaten in de Perzische golf. Ik hoop dat Sammy het op eigen houtje zal kunnen redden na langdurige gevangenschap.

En een link waar je gewoon blij van wordt: klik hier

Goed weekend!